AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

Danas je i zvanično potvrđeno, ono o čemu smo juče pisali - Volkswagen se povlači iz FIA Svetskog reli šampionata. To znači, da su tri vrhunska vozača na slobodnom "tržištu" - Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen...

Volkswagen je danas i zvanično potvrdio, da će posle Rally Australia 2016 okončati svoje aktivnosti u FIA Svetskom reli šampionatu. Iz nemačke kompanije kažu da će u budućnosti svoje znanje i energiju usmeriti na nove tehnologije, a u oblasti motorsporta biće na raspolaganju program za privatne klijente. Pored Golfa GTI TCR i modela Beetle GRC za reli kros, biće razvijen takmičarski Polo za kategoriju R5. Novi VW Polo R5 do prvih korisnika će stići početkom 2018. godine. 

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

Juho Hanninen (levo) i Tommi Makinen, šef Toyota Gazoo Racinga. Ko je novi vozač, koji će braniti boje Toyote u Svetskom reli šampionatu 2017, u ovom trenutku nije poznato. Za sada, Juho Hannnen jedini ima potpisan ugovor.

 

Vozači koji su iznenada "izgubili posao", već su krenuli u pregovore. Među njima je i svetski šampion, Sebastien Ogier, koji je potvrdio da će sledeće godine sigurno voziti za neki tim. Šef Citroëna, Yves Matton, već se izjasnio da bi razgovarao sa Ogierom, a šef WRC tima Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen, izjavio je da bi rado u timu video Sebastiena Ogiera i Jari-Matti Latvalu. Spekuliše se, da i Malcolm Wilson tajno pregovara sa vozačima.


"U ovom trenutku, tri vrhunska vozača su slobodna." - rekao je Tommi Makinen. "Sigurno je, da će svaki od njih naredne godine sedeti u nekom automobilu. Toyota za sada ima ugovoro samo sa Juhom Hanninenom. Pratićemo situaciju i ako bude mogućnosti, promene su moguće. Odluke će biti donete narednih dana. Zanimaju nas najbrži vozači, Ogier i Latvala, ali za njih se sigurno interesuju i drugi timovi." - tajanstven je četvorostruki svetski reli šampion.


Automagazin.rs

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

Šef tima Hyundai Motorsport u FIA Svetskom reli šampionatu, Andrea Adamo, potvrdio je da će novi reli automobil Hyundai i20 Rally1 biti značajno drugačiji od prototipa koji smo do sada videli. Pred nama su najnoviji video snimci...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46