AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40)

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40)

10. etapa koja je jučer vožena donijela nam je pravu sportsku dramu. Neki bi jučerasnji dan najradije zaboravili. Tu prvrnstveno mislim na Hirvonena koji je zalutao i izgubio nekoliko sati...

Svakako i slovenski motociklist Simon Marčić bi želio da je jučer zaspao i zakasnio na start brzinca. Bilo je tu još kojekakvih dogodovština sa manje ili vise simpatičnim i sretnim raspletima. U svakom slučaju sve to je ipak ostalo u sjeni velike borbe Peugeotove trojke. Despres je jučer letio, neuobicajeno brzo i to me je malo iznenadilo. Ustvari nisam si mogao objasniti kako je toliko brži od Loeba. Malo sam to istraživao i došao na ono o čemu pričam sve vrijeme. Francuske posade uvijek imaju neku vrstu pogodnosti i to na utrci koriste. To je veliki problem Dakra i sve manje vozača je spremno zatvoriti oči pred tim neregularnostima koje Francuze dovode u povoljniji položaj. Jučer su se svi gubili osim tri vodeće posade. Zvao sam svog insajdera Tomu i pitao sam ga zašto se svi gube. Istina je da je prvih 150km brzinca bilo jako teško navigirati i zato su svi imali problema. Zasto Peugeot team nije kuburio s tim problemima je objašnjeno u liku i djelu Davide Castera. Njegov posao je do prije dvije godine bio trasiranje staze za Dakar. Moj Tomo je za njega radio pune tri godine i kaže da on Argentinu a specijalno ovaj sjeverni dio zemlje poznaje bolje od bilo kojeg Argentinca. Za one koji ne znaju Castera je sada suvozač bas Despresu i od tuda se stvorila tolika brzina.


Čim je jučer startao drugi dio brzinca gdje su se putevi jasno vidjeli, i nije bilo zahtjevne navigacije, Loeb je njegovu prednost od 6 minuta pojeo. Despres je dobar vozač-, da ne kazem izvanredan, ali po brzini Al Attiyah, De Villiers, Peterhansel, Loeb, Sainz, Hirvonen su za njega brzi vlakovi.


Današnja 11. etapa ce biti jako interesantna jer ima dosta relijaških kilometara i Loeb će sigurno u tome vidjeti svoju šansu i napasti će Peterhansela iz svih oruzja s kojima raspolaze. Tomo je jučer pratio brzinac i rekao mi je da je Loeb na očigled, a vidio ga je na tri mjesta, letio u odnosu na ostale. Točno se vidjelo da je u misiji i da daje sve od sebe. Uostalom to je i sam izjavio na cilju, od ovoga brže ne mogu, bile su njegove riječi.

 

Peterhansel je opisao sudar sa Marčićem kao nesretni događaj koji se desio u prvoj fazi brzinca kad su se svi gubili. U nepreglednom dijelu punom prasine i rastinja sudario se sa Simonom koji je išao u drugom smjeru. Simon i njegov motor su završili pod automobilom. Mr.Dakar kaze da je imao sreće jer je motor pao na njega i na taj ga način zastitio. Nesretni Slovenac ima brojne povrede a najbolnija je lom noge. Simonu zelim brzi oporavak a mi se vraćamo utrci, jer Show must go.

----------------------------------

 

Aktuelzovano u 22:14

 

Pocčela je predzadnja etapa 38. izdanja Dakra. Sve se zna osim jedne stvari a to je, tko će slaviti na ciljnoj rampi u Buenos Airesu. Rasplet i konačni rezultat utrke su još daleko od konačnog rješnja. Sve su oči uprte u samo dvije posade Peterhansel-Cottret protiv Loeb-Elena.


Dvoboj ove dvije ekipe je izbacio iz zone interesovanja sve ostale učesnike Dakra u konkurenciji automobila. Osim njihove međusobne borbe i jurnjave sve ostalo se čini nevažnim.

 

Da li će Loeb uspjeti nadoknaditi 5`50" zaostatka za Peterhanselom veliko je pitanje koje će svoj odgovor dobiti tek sutra na cilju zadnjeg brzinca. Loeb danas mora stiskati papičicu gasa do poda i mora zaboraviti bilo kakvo opuštanje. on jednostavno nema izbora, želi li da dobije mora da nabije i to do kraja. s druge strane Peterhansel zna da ce Loeb pregristi volan u pokusaju da ga stigne pa će se i on morati tako voziti. Svjedočit ćemo jednom napetom i nadasve neizvjesnom danu. Dok ovo pišem oni već dobrano gaze 11 brzinac i na WP-u broj pet Loeb vodi i ima prednost od 1`33" sto je malo s obzirom da je na cilju prvog dijela brzinca koji je vozio 1h31`15" imao prednost od 2´56" koja se zatim istopila na 1´05", da bi sada opet počela rasti. Misli li Loeb pobijediti morat će do cilja skupiti još barem dvije minute prednosti jer je sutrašnji 12. i zadnji brzinac ovogodišnjeg Dakra kratak i vozi se samo 64km. To je i kretko i mnogo naročito ako se vozi pod pritiskom. Ali ostavimo sutra neka bude u budućnosti i vratimo se sadašnjosti koja se upravo događa. Što cće Loeb napraviti u zadnjoj dionici 11. BI je pitanje od milion dolara na koje niko ne zna odgovor. Svašta se može dogoditi i vjerojatnost vozačke pogreške je ogromna kad se vozi na 100% mogućnosti i kad se bezkompromisno rizikuje. Koliko su njih dvojica posvećeni svojem duelu dokazuje nam i to sto im je najbliži pratioc Terranova na preko 5 minuta zaostatka a Despres kasni preko 7 minuta.


Zadnjih četrdesetak kilometara brzinca je prava relijaška staza i ako Loeb misli nešto napraviti tu mu je zadnja šansa, uskoro će biti na cilju pa ću nakon toga završiti komentar današnje etape. Pozdrav do tada.

-------------------------------


Aktuelizovano u 23:40

 

...Na WP-u br. 6 došlo je do najgoreg mogućeg raspleta po Loeba, Peterhansel mu je smanjio zaostatak za dvije sekunde i u tom trenutku je iznosio 1`31". Tu se polako počela nazirati Peterhanselova pobjeda na ovogodišnjem Dakru. 13. pobjeda po redu, druga u nizu i 7. u konkurenciji automobila. 
 
 
Cilj 11. etape nije donio ništa dobro Loebu, Petrhansel ga je praktički stigao jer zaostatak od 18 sekundi nakon 3 sata i 21. minute jurnjave je gotovo pa beznačajan. Peterhansel ima puno pravo na optimizam pred start sutrašnjeg zadnjeg brzinca. Ja sam optimist po prirodi, ali mislim da je 5`32" gotovo pa nemogucće nadoknaditi vozaču kao sto je Peterhansel u samo 64 kilometra koliko je dugačak sutrašnji brzinac. Ako Mr. Dakar ne bude imao neki peh poput puknuća gume ili nekakav tehnički problem, mislim da je s ovim današnjim performasom uzeo vizu za trijumf.
 
 
Ali da ne ispadne da skačem pred rudu, biću malo oprezniji, što nije u mojoj prirodi, paću kazati, ajde da sačekamo do sutra. Peterhansel je u stilu iskusnog vuka sačekao da se mlađani jelen umori od trke i onda mu je "zabio svoje očnjake pred samim vratima staje". Iskreno, žao mi je što je tako ispalo, više bih volio da je Loeb danas uspio skinuti kralju Dakra recimo 3 i pol do 4 minute i da sutra svjedočimo ruskom ruletu od brzinca. Ovako, nije da će se Loeb predati, može od starta jurnuti pa u kratkom vremenu otići na dvije tri minute prednosti i na taj način natjerati vodu u uši Peterhanselu. I time ga natjerati na grešku. Mislim taj scenarij je malo vjerojatan ali nije nemoguć. Gubili su ljudi i WRC prvenstva na 200 metara do cilja utrke, naravno mislim na Sainza i Moyu daleke 1998 godine. Takav rasplet i nesreću ne želim nikome i nakon svih drama i tragedija koje su obilježile ovogodišnje izdanje Dakra to bi bilo kao dolijevanje kerozina na kuću u plamenu. Neka se sve završi u fer i sportskoj borbi. Loeb i Peterhansel su to zaslužili jer su svojom bespoštednom borbom ipak zasjenili sve ovogodišnje crnilo koje je prijetilo da utrku pretvori u mučenje. Nakon ovakva tri zadnja dana svi smo nekako zaboravili one poplave, oluje, nevremena, prolome oblaka i u konačnici odron blata koji je zatrpao čitavo selo. I sa ovim silnim otkazivanjima brzinaca i skraćivanja rute ne sjećam se kad je ovako malo automobila ostalo u utrci. Jučer ih je samo 37 završilo u regularnom vremenu kako stoji u službenim rezultatima na A.S.O. stranici. Da li je one koji su bili u stanju nastaviti a jučer su previše kasnili, žiri utrke pustio da danas startaju i sutra dođu do cilja ovog trenutka ne znam, ali to je u ovom trenutku manje bitno. Najvažnije je da sutrasnji, ujedno i zadnji natjecateljski dan, prođe bez problema.
 
 
Gabor Saghmeister danas dobro gura na WP-u br. 6 se nalazio na 63. poziciji što znači da sve drži pod kontrolom i jučerašnje 78. mjesto u generalci mozda popravi za jos koju poziciju. Preživio je sva iskšsenja koja su ove godine sve učesnike Dakra a posebno motoriste stavile na sami rub psihofizičke izdržljivosti. Motoristima je bilo najteže, najvisu se smrzavali, kisnuli i patili kroz oluje koje im je majka priroda priustila. Gaboru SVAKA ČAST i želim mu da sutra u zadnjem danu uživa i naplati sve patnje kroz koje je prošao tim osjećajem završetka jedne ovakve golgote. Sretno i čestitam svim učesnicima koji su došli do ovde i neka sutra svi uzivaju, zaslužili su to.

 

Dražen Ćurić

WRC Repco Rally New Zealand 2022 - VIDEO

WRC Repco Rally New Zealand 2022 - VIDEO

Rally New Zeland nam je doneo najmlađeg svetskog šampiona u istoriji reli sporta. Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID) je sa 22 godine i 1 dan starosti postao svetski šampion, i to na veoma zahtevnim makadamskim putevima Novog Zelanda...

Rallye Monte Carlo 2022 - Sebastien Loeb pobednik!

Rallye Monte Carlo 2022 - Sebastien Loeb pobednik!

Pobednik Rallye Monte Carlo 2022 je Sebastien Loeb (Ford Puma Hybrid Rally1)! Devetostruki svetski šampion je još jednom pokazao da nije za staro gvožđe, a M-Sport da za novu reli sezonu nije pripremio auto nego pravu pravcatu raketu...

Rallye Monte Carlo 2022 - prve fotografije

Rallye Monte Carlo 2022 - prve fotografije

Rallye Monte Carlo 2022 startovao je sa dva noćna brzinska ispita. Najbrži je bio Francuz Sebastien Ogier (Toyota GR Yaris Rally1) ispred svog sunarodnika Sebastiena Loeba (Ford Puma Hybrid Rally1)...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46