AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem "elektronskih zutih zastavica"

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem "elektronskih zutih zastavica"

Na WRC rundi u Velikoj Britaniji, koja se odrzava predstojeceg vikenda, Svetska Auto Federacija,FIA, ce premijerno testirati novi bezbednosni sistem. Novi sistem "elektronskih zutih zastavica" ce pomocu led dioda u WRC bolidima blagovremeno bezicnim putem upozoriti vozace na nebezbedne elemente na brzinskom ispitu. Novi testni sistem bice instaliran na 20 WRC bolida...
Skoda Fabia S2000

Skoda Fabia S2000

Reli tim Skode do danas je imao veoma neizvesnu buducnost. Jedino sto je bilo sigurno je podrska WRC timovima u sezoni 2007. Ipak glavesine Volkswagena dale su zeleno svetlo za razvoj potpuno novog S2000 projekta.
Michael

Michael "Beef" Park Trophy

Posle nesto vise od godinu dana nakog tragicnog incidenta i pogibije Michael Park-a Beef-a, grupa prijatelja i kolega u secanje na ovog hrabrog momka, osnovala je Michael Park "Beef" Trophy, koji ce sigurno prerasti u tradicionalnu nagradu. Trofej od bronze, koji ce se svake godine urucivati suvozacu koji je ostavio najveci trag u predhodnoj sezoni, izradio je cuveni francuski umetnik Francois Chevalier.
2006 Monza Rally Show

2006 Monza Rally Show

Kraj sezone uglavnom je rezervisan za spektakle koji imaju zadatak da zabave i publiku i vozace, takav je i cuveni Monza Rally Show, odrzan tokom proslog vikenda.
Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Dosli smo do kraja ovogodisnjeg svetskog sampionata u reliju. Pobednici u kategoriji vozaca i konstruktora su poznati a Loeb je toliko dominirao da je svetu uspeo da dokaze da je isto toliko los biciklista koliko je dobar vozac. Ipak cuveni RAC ni ove godine sigurno nece biti dosadan. U WRC kategoriji svi su rastereceni obaveza i ocekuje se prava junacka borba bez timskih naredjenja. U pretnjama prednjaci mladi Hirvonen, a koliko je brz, i sto je mnogo bitnije da li je brzi od glavnog konkurenta ( u odsustvu Loeb-a ) Gronholma ostaje da vidimo.
VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

Moto GP zvezda, Valentino Rossi, potvrdio je svoj nastup na WRC rundi u Velikoj Britaniji 2007. godine. Posle prolaska kroz ciljnu rampu relija na Novom Zelandu, harizmaticni Italijan je kao jednu od opcija njegovih buducih profesija istakao ucesce u Svetskom Reli Sampionatu. U izjavi za "Gazetta dello Sport", Rossi je bio krajnje otvoren: "Da, WRC bi mogao biti moja buducnost..."
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46