AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Skoda Fabia S2000

Skoda Fabia S2000

Reli tim Skode do danas je imao veoma neizvesnu buducnost. Jedino sto je bilo sigurno je podrska WRC timovima u sezoni 2007. Ipak glavesine Volkswagena dale su zeleno svetlo za razvoj potpuno novog S2000 projekta.

Naime sledece godine Cesi ce poceti sa razvojem bolida Fabia II S2000 koji ce svoj debi imati u sezoni '08, sto je posle najava potpunog povlacenja iz WRC sampionata vise nego dobra vest. Pre svega toga naravno mora biti predstavljen i model Fabia II. Predpremijera bice naravno u Ceskoj januara sledece godine, a glavni spektakl odrzace se na salonu u Zenevi. Jankovic Petar - Automagazin

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

Pošto se Renault Clio S1600 može smatrati pomalo zastarelim bolidom u odnosu na Suzuki Swift-a i Citroen-a C2, prošlogodišnji šampion klase JWRC Patrik Sandell ove sezone kreće u odbranu titule sa novim automobilom, Renault Clio-m R3.
WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

Kao što smo već i najavili, Irac Gareth MacHale je dobio upgrade od M-Sport-a. Ford Focus RS WRC'06, sa kojim je Marcus Gronholm prošle godine osvojio četiri prva mesta, je stigao na ostrvo.
WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

Posle odličnog rezultata na Monte Carlo Rally-u Chris Atkinson i ekipa Subaru se preselila na Sardiniju gde su testirali novu Impreza-u WRC 07 u makadamskim uslovima, spremajući je za debi na reliju Mexico.
WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Pred nama je druga runda svetskog šampionata u reliju, verovatno i najbrži reli u šampionatu sa brzinama koje idu i preko 200km/h. Takmičari i njihovi automobili će se naći u uslovima koji su nama običnim smrtnicima više nego ekstremni.
Colin McRae, samo za fanove

Colin McRae, samo za fanove

Colin Mcrae će biti prva zvezda Scottish Motor Sport Show-a 24-25 februara, kada će mnogobrojnim fanovima pokazati i dokazati da još uvek nije za staro gvožđe.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46