AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

2006 Monza Rally Show

2006 Monza Rally Show

Kraj sezone uglavnom je rezervisan za spektakle koji imaju zadatak da zabave i publiku i vozace, takav je i cuveni Monza Rally Show, odrzan tokom proslog vikenda.

Na jednom mestu okupili su se vrhunski vozaci Italije, podrzani sa nekoliko svetskih zvezda od kojih su najpoznatije legende reli sporta Didier Auriol i Markku Alen. Ipak najvecu paznju medija sigurno je izazvao Doktor na dva tocka, Valentino Rossi. Posle relija na Novom Zelandu svestrani Italijan ponovo se nasao za volanom WRC automobila, Ford-a Focus-a, i uspeo da zabelezi pobedu ispred mnogo iskusnijih reli vozaca. Tako je jos jednom pokazao svetu kakav je talenat i za voznju na cetiri tocka.

U grupi N najbrzi je bio Dallavila ispred proslogodisnjeg pobednika Longhi-a. Na kraju publika je bila vise nego zadovoljna prikazanim, a show je opravdao svoju reputaciju spektakla. Jankovic Petar - Automagazin

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

Pošto se Renault Clio S1600 može smatrati pomalo zastarelim bolidom u odnosu na Suzuki Swift-a i Citroen-a C2, prošlogodišnji šampion klase JWRC Patrik Sandell ove sezone kreće u odbranu titule sa novim automobilom, Renault Clio-m R3.
WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

Kao što smo već i najavili, Irac Gareth MacHale je dobio upgrade od M-Sport-a. Ford Focus RS WRC'06, sa kojim je Marcus Gronholm prošle godine osvojio četiri prva mesta, je stigao na ostrvo.
WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

Posle odličnog rezultata na Monte Carlo Rally-u Chris Atkinson i ekipa Subaru se preselila na Sardiniju gde su testirali novu Impreza-u WRC 07 u makadamskim uslovima, spremajući je za debi na reliju Mexico.
WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Pred nama je druga runda svetskog šampionata u reliju, verovatno i najbrži reli u šampionatu sa brzinama koje idu i preko 200km/h. Takmičari i njihovi automobili će se naći u uslovima koji su nama običnim smrtnicima više nego ekstremni.
Colin McRae, samo za fanove

Colin McRae, samo za fanove

Colin Mcrae će biti prva zvezda Scottish Motor Sport Show-a 24-25 februara, kada će mnogobrojnim fanovima pokazati i dokazati da još uvek nije za staro gvožđe.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46