AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

2007 Intercontinental Rally Challenge

2007 Intercontinental Rally Challenge

Na jucerasnjoj press konferenciji u Bolonji svetu je predstavljen IRC - Intercontinental Rally Challenge - New Rally Series, A New Generation.

2007 Intercontinental Rally Challenge

Tako je posle godine testiranja Internacional prerastao u Intercontinental. Pod podkroviteljstvom FIA-e i Eurosport-a, u organizaciji SRW Vents Ltd u martu 2007 krece novi sampionat koji ce sacinavati devet relija na tri kontinenta ( Evropa, Afrika i Azija ). Zanimljivo je ukljucivanje Rusije i Kine u ovaj projekat, a kalendar takmicenja izgleda ovako: 1. Mart 9-11 Safari Rally Kenya -makadam 2. Maj 11-12 Rally of Turkey Turkey -makadam 3. Jun 22-23 Ypres Westhoek Rally Belgium -asfalt 4. Jul 13-14 Rally of Russia Russia -makadam 5. Avgust 2-4 Rally Vinho da Madeira Portugal -asfalt 6. Avgust 24-26 Barum Rally Zlin Czech Republic -asfalt 7. Septembar 28-30 Rally Sanremo Italy -asfalt 8. Octobar 25-27 Rally of Were worth Switzerland -asfalt 9. Novembar 23-25 Rally China -makadam

Takmicice se automobili u klasama S2000, N, i A5/6/7, primenjivace se standardni FIA-in nacin bodovanja, a na kraju ce se racunati 7 najboljih rezultata. Bitna stvar je i intenzivna TV kampanja Eurosporta koja ce pored pregleda dana i reportaza sa relija imati i mnogobrojna ukljucenja uzivo, bilo u park ferme ili prenos neke etape ili superspecial-a. Za one koji neznaju SRW je kompanija 100% u vlasnistvu Eurosport-a. Videcemo da li ce uspeti ova komercijalizacija reli sporta, u svakom slucaju jos jedno jako takmicenje nije na odmet. Jankovic Petar - Automagazin

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

San da će pobediti svetskog šampiona, za Irca Eugene Donnelly-a srušio se na predposlednjem brzinskom ispitu dana kada je izleteo i ostao zaglavljen pored staze. Ipak, bila je to fenomenalna borba koju će ljubitelji relija u Irskoj dugo pamtiti i prepričavati.
PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

Predstojeća sezona biće više nego naporna za višestrukog šampiona Velike Britanije Marka Higginsa. Pored odbrane titule u domaćem šampionatu, povremenih izleta na irski asfalt, Mark će se okušati i u PWRC konkurenciji.
WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

Ako ništa drugo Galli-ja će biti lako raspoznati na snežnim stazama Švedske i Norveške! Šalu na stranu, danas su po prvi put prikazane fotografije Citroen Xsara-e sa kojom će Italijan krenuti u prve borbe ove sezone.
Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Posle prvog dana Galway Rally-a Marcus Gronholm ima 5.4sec zaostatka iza aktuelnog šampiona Irske Eugene Donnelly-ja. Vozač Subaru-a je uspeo da izađe na kraj sa velikim Bosse-om i trenutno je junak broj 1 u svojoj domovini.
Rally - Program Fiata u Poljskoj

Rally - Program Fiata u Poljskoj

Poljski reli fanovi imaju tu čast i zadovoljstvo da već na prvom reliju sezone ( Rajd Magurski ), vide i čuju dva Fiat Punto-a S2000. Na današnjoj prezentaciji Cersanit i Castrol team su predstavili svoje adute za sezonu 2007.
JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

Pošto se Renault Clio S1600 može smatrati pomalo zastarelim bolidom u odnosu na Suzuki Swift-a i Citroen-a C2, prošlogodišnji šampion klase JWRC Patrik Sandell ove sezone kreće u odbranu titule sa novim automobilom, Renault Clio-m R3.
WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

Kao što smo već i najavili, Irac Gareth MacHale je dobio upgrade od M-Sport-a. Ford Focus RS WRC'06, sa kojim je Marcus Gronholm prošle godine osvojio četiri prva mesta, je stigao na ostrvo.
WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

Posle odličnog rezultata na Monte Carlo Rally-u Chris Atkinson i ekipa Subaru se preselila na Sardiniju gde su testirali novu Impreza-u WRC 07 u makadamskim uslovima, spremajući je za debi na reliju Mexico.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46