AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

Moto GP zvezda, Valentino Rossi, potvrdio je svoj nastup na WRC rundi u Velikoj Britaniji 2007. godine. Posle prolaska kroz ciljnu rampu relija na Novom Zelandu, harizmaticni Italijan je kao jednu od opcija njegovih buducih profesija istakao ucesce u Svetskom Reli Sampionatu. U izjavi za "Gazetta dello Sport", Rossi je bio krajnje otvoren: "Da, WRC bi mogao biti moja buducnost..."

"Razmisljam kuda da usmerim moju karijeru kada zavrsim sa Moto GP. Iako imam sansu da postanem F1 vozac, mislim da je WRC dobro resenje. Jos uvek ne razmisljam o kompletnoj sezoni, ali u opciji je osmodelni program. Sledece godine sigurno cu nastupiti na WRC trci u Velikoj Britaniji, na kraju sezone. Rally za mene predstavlja najlepsu disciplinu auto sporta, i mislim da ce moje snage biti usmerene ka WRCu." - izjavio je sedmostruki prvak sveta u motociklizmu. Podsetimo, Rossi je na WRC rundi na Novom Zelandu ovog meseca zavrsio i svoj prvi WRC reli, i to na 11. poziciji. Goran Saric - Automagazin

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

San da će pobediti svetskog šampiona, za Irca Eugene Donnelly-a srušio se na predposlednjem brzinskom ispitu dana kada je izleteo i ostao zaglavljen pored staze. Ipak, bila je to fenomenalna borba koju će ljubitelji relija u Irskoj dugo pamtiti i prepričavati.
PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

Predstojeća sezona biće više nego naporna za višestrukog šampiona Velike Britanije Marka Higginsa. Pored odbrane titule u domaćem šampionatu, povremenih izleta na irski asfalt, Mark će se okušati i u PWRC konkurenciji.
WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

Ako ništa drugo Galli-ja će biti lako raspoznati na snežnim stazama Švedske i Norveške! Šalu na stranu, danas su po prvi put prikazane fotografije Citroen Xsara-e sa kojom će Italijan krenuti u prve borbe ove sezone.
Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Posle prvog dana Galway Rally-a Marcus Gronholm ima 5.4sec zaostatka iza aktuelnog šampiona Irske Eugene Donnelly-ja. Vozač Subaru-a je uspeo da izađe na kraj sa velikim Bosse-om i trenutno je junak broj 1 u svojoj domovini.
Rally - Program Fiata u Poljskoj

Rally - Program Fiata u Poljskoj

Poljski reli fanovi imaju tu čast i zadovoljstvo da već na prvom reliju sezone ( Rajd Magurski ), vide i čuju dva Fiat Punto-a S2000. Na današnjoj prezentaciji Cersanit i Castrol team su predstavili svoje adute za sezonu 2007.
JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

Pošto se Renault Clio S1600 može smatrati pomalo zastarelim bolidom u odnosu na Suzuki Swift-a i Citroen-a C2, prošlogodišnji šampion klase JWRC Patrik Sandell ove sezone kreće u odbranu titule sa novim automobilom, Renault Clio-m R3.
WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

Kao što smo već i najavili, Irac Gareth MacHale je dobio upgrade od M-Sport-a. Ford Focus RS WRC'06, sa kojim je Marcus Gronholm prošle godine osvojio četiri prva mesta, je stigao na ostrvo.
WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

Posle odličnog rezultata na Monte Carlo Rally-u Chris Atkinson i ekipa Subaru se preselila na Sardiniju gde su testirali novu Impreza-u WRC 07 u makadamskim uslovima, spremajući je za debi na reliju Mexico.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46