AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

Procitajte sta se desava pred sam pocetak relija u GB....

- Reli u Britaniji bice poslednji na kome ce Subaru tim nastaputi sa Pirelli pneumaticima. Posle 12 godina i 46 WRC pobeda, tri vozacke i tri titule konstruktora, BF Goodrich ce zameniti Pirelli koji su mnogi krivili za lose rezultate Subaru-a u poslednje vreme.

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Stohl do sada ima odlican ucinak na reliju GB ( sedmo, osmo i peto mesto u poslednje tri godine, plus dve pobede u PWRC-u ), i razumljivo velike ambicije ove godine. Austrijanac najuspesniju sezonu u WRC kategoriji sigurno bi voleo da zavrsi na cetvrom mestu u generalnom pasmanu sampionata, ali na putu ostvarenja te zelje stoji otkrovljenje ove sezone, mladi Spanac Dani Sordo. Ovaj dvoboj je jos jedan razlog vise da pratite ovaj reli.

- Kada smo vec kod Sorda, Spanac je na danas odrzanom shakedown-u ostetio svoj bolid udarcem u stenu, ali je ekipa mehanicara Kronos-a uspela da osposobi Xsaru tako da je ipak uspeo da odvoza "zagrevanje".

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Zalba P.G.Anderson-a komisiji FIA je odbijena. Naime Svedjaninu je oduzeto deset bodova osvojenih na reliju Turska nakon sto je "uhvacen" u intervenciji mehanicara na nedozvoljenom mestu posle zadnjeg brzinca. Anderson je naravno tvrdio da su sumnje neosnovane i da je mehanicar slučajno stajao pored auta sa rukama u dzepovima, ali komisija FIA-e je ostala dosledna prvobitnoj odluci. Tako ce se ipak o tituli u klasi JWRC odlucivati na stazi, a P.G. ce proiv sebe imati ni manje ni vise nego Jozef Beres-a, Urmo Aava-a, Guy Wilks-a, Patrick Sandell-a i Kris Meeke-a. Malo li je za dobru trku! Jankovic Petar - Automagazin

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

San da će pobediti svetskog šampiona, za Irca Eugene Donnelly-a srušio se na predposlednjem brzinskom ispitu dana kada je izleteo i ostao zaglavljen pored staze. Ipak, bila je to fenomenalna borba koju će ljubitelji relija u Irskoj dugo pamtiti i prepričavati.
PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

PWRC - Mark Higgins juriša na titulu

Predstojeća sezona biće više nego naporna za višestrukog šampiona Velike Britanije Marka Higginsa. Pored odbrane titule u domaćem šampionatu, povremenih izleta na irski asfalt, Mark će se okušati i u PWRC konkurenciji.
WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

WRC - Gigi Galli, podvučeno žutim

Ako ništa drugo Galli-ja će biti lako raspoznati na snežnim stazama Švedske i Norveške! Šalu na stranu, danas su po prvi put prikazane fotografije Citroen Xsara-e sa kojom će Italijan krenuti u prve borbe ove sezone.
Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Rally - Marcus Gronholm ipak drugi!

Posle prvog dana Galway Rally-a Marcus Gronholm ima 5.4sec zaostatka iza aktuelnog šampiona Irske Eugene Donnelly-ja. Vozač Subaru-a je uspeo da izađe na kraj sa velikim Bosse-om i trenutno je junak broj 1 u svojoj domovini.
Rally - Program Fiata u Poljskoj

Rally - Program Fiata u Poljskoj

Poljski reli fanovi imaju tu čast i zadovoljstvo da već na prvom reliju sezone ( Rajd Magurski ), vide i čuju dva Fiat Punto-a S2000. Na današnjoj prezentaciji Cersanit i Castrol team su predstavili svoje adute za sezonu 2007.
JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

JRC - U odbranu titule sa novim automobilom

Pošto se Renault Clio S1600 može smatrati pomalo zastarelim bolidom u odnosu na Suzuki Swift-a i Citroen-a C2, prošlogodišnji šampion klase JWRC Patrik Sandell ove sezone kreće u odbranu titule sa novim automobilom, Renault Clio-m R3.
WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

WRC - Ford Focus RS WRC 06 stigao u Irsku

Kao što smo već i najavili, Irac Gareth MacHale je dobio upgrade od M-Sport-a. Ford Focus RS WRC'06, sa kojim je Marcus Gronholm prošle godine osvojio četiri prva mesta, je stigao na ostrvo.
WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

WRC - Novi testovi Subaru Impreza-e WRC 07

Posle odličnog rezultata na Monte Carlo Rally-u Chris Atkinson i ekipa Subaru se preselila na Sardiniju gde su testirali novu Impreza-u WRC 07 u makadamskim uslovima, spremajući je za debi na reliju Mexico.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46