AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

Procitajte sta se desava pred sam pocetak relija u GB....

- Reli u Britaniji bice poslednji na kome ce Subaru tim nastaputi sa Pirelli pneumaticima. Posle 12 godina i 46 WRC pobeda, tri vozacke i tri titule konstruktora, BF Goodrich ce zameniti Pirelli koji su mnogi krivili za lose rezultate Subaru-a u poslednje vreme.

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Stohl do sada ima odlican ucinak na reliju GB ( sedmo, osmo i peto mesto u poslednje tri godine, plus dve pobede u PWRC-u ), i razumljivo velike ambicije ove godine. Austrijanac najuspesniju sezonu u WRC kategoriji sigurno bi voleo da zavrsi na cetvrom mestu u generalnom pasmanu sampionata, ali na putu ostvarenja te zelje stoji otkrovljenje ove sezone, mladi Spanac Dani Sordo. Ovaj dvoboj je jos jedan razlog vise da pratite ovaj reli.

- Kada smo vec kod Sorda, Spanac je na danas odrzanom shakedown-u ostetio svoj bolid udarcem u stenu, ali je ekipa mehanicara Kronos-a uspela da osposobi Xsaru tako da je ipak uspeo da odvoza "zagrevanje".

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Zalba P.G.Anderson-a komisiji FIA je odbijena. Naime Svedjaninu je oduzeto deset bodova osvojenih na reliju Turska nakon sto je "uhvacen" u intervenciji mehanicara na nedozvoljenom mestu posle zadnjeg brzinca. Anderson je naravno tvrdio da su sumnje neosnovane i da je mehanicar slučajno stajao pored auta sa rukama u dzepovima, ali komisija FIA-e je ostala dosledna prvobitnoj odluci. Tako ce se ipak o tituli u klasi JWRC odlucivati na stazi, a P.G. ce proiv sebe imati ni manje ni vise nego Jozef Beres-a, Urmo Aava-a, Guy Wilks-a, Patrick Sandell-a i Kris Meeke-a. Malo li je za dobru trku! Jankovic Petar - Automagazin

WRC -  Švedska - Gronholm, Loeb, Petter

WRC - Švedska - Gronholm, Loeb, Petter

Švedski reli još jednom pokazuje svoje čari. Prvoplasiranih pet takmičara nalaze se u 30 sekundi razlike. U vođstvu je "leteći Finac", Marcus Gronholm, sa 11,1 sekundu prednosti ispred Sebastiena Loeba, kome za vrat duva više nego raspoloženi Petter Solberg. Na odličnom, četvrtom mestu nalazi se Petterov manje poznat brat, Hening Solberg...
WRC Švedska - Gardemeister uzeo superspecial!

WRC Švedska - Gardemeister uzeo superspecial!

Nakon 1.86km spektakla za publiku u Karlstadu dogodilo se prvo iznenađenje. Privatni Mitsubishi uspeo je da pobedi sve fabričke timove. Finac Gardemeister sa vremenom 1:31.9 bio je bolji za pola sekunde od svog zemljaka i glavnog favorita Marcusa Gronholma.
PWRC - OMV nastupa sa dva tima

PWRC - OMV nastupa sa dva tima

Posle današnje konferencije za štampu OMV je objavio da će u sezonu PWRC ući sa još jednim timom. Ovoga puta uz natpis OMV Bixxol Rally Team biće dodato CZ, a za volanom će se naći Martin Prokop i Stepan Vojtech.
WRC Švedska - Na shakedownu najbrži Atkinson

WRC Švedska - Na shakedownu najbrži Atkinson

Vozač Subarua, Chris Atkinson, na shakedownu WRC runde u Švedskoj pokazao je da dobra forma na uvodnom reliju sezone u Monte Carlu nije slučajnost. Posle četvrtog mesta u Monte Carlu, Chris je bio najbrži na današnjem "protresanju" pred reli u Švedskoj, i najavio borbu za najviše pozicije...
Rally - Stiže i Ford Fiesta S2000

Rally - Stiže i Ford Fiesta S2000

Izgleda da južna hemisfera posebno pogoduje razvoju S2000 bolida. U Australiji, Pirtek Rally Team privodi kraju razvoj Ford Fiesta S2000. Kako tim obećava automobil će biti spreman za prvo takmičenje sezone, Rally Queensland koji startuje 31. marta.
WRC - Kronos OMV spreman za akciju

WRC - Kronos OMV spreman za akciju

Posle jučerašnjeg jednodnevnog testa, šef Kronos Racinga Marc Van Dalen je više nego zadovoljan. Citroen Xsara je konkurentan auto i posle problema iz Monte Carloa, tim obećava da se ništa slično neće ponoviti u Švedskoj.
IRC - Opredelio se i R.E.D.Motorsport

IRC - Opredelio se i R.E.D.Motorsport

RED Motorsport je potvrdio učešće Alistera McRaea i Dania Sordoa u IRCu. Dva bolida Toyotae S2000r najverovatnije će biti spremna za drugi reli sezone, Tursku u maju. Još jedan od timova sa S2000 bolidima koji je dao prednost novoosnovanom šampionatu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46