AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

2006 Monza Rally Show

2006 Monza Rally Show

Kraj sezone uglavnom je rezervisan za spektakle koji imaju zadatak da zabave i publiku i vozace, takav je i cuveni Monza Rally Show, odrzan tokom proslog vikenda.

Na jednom mestu okupili su se vrhunski vozaci Italije, podrzani sa nekoliko svetskih zvezda od kojih su najpoznatije legende reli sporta Didier Auriol i Markku Alen. Ipak najvecu paznju medija sigurno je izazvao Doktor na dva tocka, Valentino Rossi. Posle relija na Novom Zelandu svestrani Italijan ponovo se nasao za volanom WRC automobila, Ford-a Focus-a, i uspeo da zabelezi pobedu ispred mnogo iskusnijih reli vozaca. Tako je jos jednom pokazao svetu kakav je talenat i za voznju na cetiri tocka.

U grupi N najbrzi je bio Dallavila ispred proslogodisnjeg pobednika Longhi-a. Na kraju publika je bila vise nego zadovoljna prikazanim, a show je opravdao svoju reputaciju spektakla. Jankovic Petar - Automagazin

WRC Švedska - Gardemeister uzeo superspecial!

WRC Švedska - Gardemeister uzeo superspecial!

Nakon 1.86km spektakla za publiku u Karlstadu dogodilo se prvo iznenađenje. Privatni Mitsubishi uspeo je da pobedi sve fabričke timove. Finac Gardemeister sa vremenom 1:31.9 bio je bolji za pola sekunde od svog zemljaka i glavnog favorita Marcusa Gronholma.
PWRC - OMV nastupa sa dva tima

PWRC - OMV nastupa sa dva tima

Posle današnje konferencije za štampu OMV je objavio da će u sezonu PWRC ući sa još jednim timom. Ovoga puta uz natpis OMV Bixxol Rally Team biće dodato CZ, a za volanom će se naći Martin Prokop i Stepan Vojtech.
WRC Švedska - Na shakedownu najbrži Atkinson

WRC Švedska - Na shakedownu najbrži Atkinson

Vozač Subarua, Chris Atkinson, na shakedownu WRC runde u Švedskoj pokazao je da dobra forma na uvodnom reliju sezone u Monte Carlu nije slučajnost. Posle četvrtog mesta u Monte Carlu, Chris je bio najbrži na današnjem "protresanju" pred reli u Švedskoj, i najavio borbu za najviše pozicije...
Rally - Stiže i Ford Fiesta S2000

Rally - Stiže i Ford Fiesta S2000

Izgleda da južna hemisfera posebno pogoduje razvoju S2000 bolida. U Australiji, Pirtek Rally Team privodi kraju razvoj Ford Fiesta S2000. Kako tim obećava automobil će biti spreman za prvo takmičenje sezone, Rally Queensland koji startuje 31. marta.
WRC - Kronos OMV spreman za akciju

WRC - Kronos OMV spreman za akciju

Posle jučerašnjeg jednodnevnog testa, šef Kronos Racinga Marc Van Dalen je više nego zadovoljan. Citroen Xsara je konkurentan auto i posle problema iz Monte Carloa, tim obećava da se ništa slično neće ponoviti u Švedskoj.
IRC - Opredelio se i R.E.D.Motorsport

IRC - Opredelio se i R.E.D.Motorsport

RED Motorsport je potvrdio učešće Alistera McRaea i Dania Sordoa u IRCu. Dva bolida Toyotae S2000r najverovatnije će biti spremna za drugi reli sezone, Tursku u maju. Još jedan od timova sa S2000 bolidima koji je dao prednost novoosnovanom šampionatu.
WRC - Jereb probio led!

WRC - Jereb probio led!

Posada OMV BIXXOL World Rally Team-a, Andrej Jereb i Miran Kacin, stigli su u Švedsku, gde u četvrtak startuje najduži reli u WRC kalendaru u protekle četiri godine. Slovenačka posada je isprobala osnovnu postavku automobila Mitsubishi Lancer EVO IX, sa posebnim pneumaticima sa spajkovima...
WRC - Gume za 200km/h po ledu!

WRC - Gume za 200km/h po ledu!

BF Goodrich "G-Force Ice" je jedina guma koju će koristiti top timovi ove godine na zimskim relijima u Švedskoj i Norveškoj ( ako zaboravimo Gallija i njegov Pirelli izlet ). Ta činjenica neće ni malo pomoći vozačima, jer kao i kod ostalih tipova guma, i ove koje odskaču od ostalih, nazovi normalnih, imaju više verzija, tako da je pravi izbor i dalje najbitniji faktor za dobar rezultat.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46