AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Kraj ERC-a?

Kraj ERC-a?

Po svoj prilici poslednji dani Sampionata Evrope u reliju su pred nama. Nekada jak koliko i svetski, ERC je losom politikom FIA-e dospeo na najnize grane u istoriji, i veliko je pitanje koliko ce se vozaca takmiciti za titulu u sezoni 2007.

Kraj ERC-a?

Stavljen u zapecak nekim cudnim odlukama, bez medijske paznje pa samim tim i paznje sponzora, a pojavom IRC-a kao alternative WRC-u, ERC po misljenju mnogih prozivljava svoje poslednje sezone. Jedno je sigurno, ukoliko se nesto hitno ne preduzme ugasice se ovaj, nekada veoma cenjeni sampionat. Da prosle sezone nije bilo FIAT-a i Bassa, Poljaka Solowow-a, i vozaca iz Bugarske Iliev-a i Donchev-a, putujuci evropski "cirkus" u reliju sveo bi se samo na takmicare iz zemalja domacina. Da bude jos crnje i gore iz FIA-e ne stizu nikakve pozitivne vesti. Od naredne godine, da bi mogli da poentiraju u ERC-u timovi i vozaci moraju biti prijavljeni specijalno za sampionat, tako da poene nece moci uzimati lokalni vozaci i pored dobrih rezultata. Lako se moze desiti da sampion Evrope postane covek bez ijedne pobede, al eto sakupio je novac da ucestvuje na nekoliko rundi. Koliko je za sada poznato, samo ce Solowow ponovo jurisati na titulu, a najverovatnije ce i komsije Bugari posle uspesne sezone 2006 krenuti u borbu za najvisi plasman. Ipak malo, tacnije premalo, za sampionat Starog kontinenta. Jankovic Petar - Automagazin

WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

Samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja u Švedskoj svetski reli karavan se seli 250km severnije u Norvešku. Blizu olimpijskog Lillehammera, gde su se 1994. godine održale zimske igre, ove 2007me otvara se nova stranica istorije WRCa i norveškog reli sporta.
IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

Iako je prvobitno najavio da će u IRCu nastupiti sa Citroenom C2 S1600, šef tima Marc Van Dalen je potpisao ugovor sa Peugeot Belgium Luxembourg, tako da će se Kronos Team pridružiti ostalima u klasi S2000.
WRC - Wilson: Ford nema problema!

WRC - Wilson: Ford nema problema!

Odustajanje dva bolida Ford Stobart Teama na istom brzinskom ispitu ( SS16 ) pred sam kraj relija u Švedskoj nije ni malo zabrinula glavnokomandujućeg u M-Sportu Malcoma Wilsona, bar tako izjavljuje za medije, ipak....
PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

Poslednji dan relija u Švedskoj posadi OMV Bixxol Rally Teama doneo je napredak od čak osam pozicija u kategoriji Production. Kako mu se popravilo zdravstveno stanje tako je Andrej Jereb popravio i stanje u generalnom pasmanu i završio reli na odličnom devetom mestu.
WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Najbržim vremenom na superspecijalu, Gronholm je overio pobedu i završio u velikom stilu za njega perfektan reli. Prvi dan malo problema sa gumama, a onda dva dana potpune dominacije donele su Fincu prvu pobedu u sezoni 2007, čime se probio na drugo mesto u generali ( 16 bodova ) iza Sebastiena Loeba ( 18 bodova ) koji je danas morao da se zadovolji drugom stepenicom na pobedničkom postolju.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46