AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

Moto GP zvezda, Valentino Rossi, potvrdio je svoj nastup na WRC rundi u Velikoj Britaniji 2007. godine. Posle prolaska kroz ciljnu rampu relija na Novom Zelandu, harizmaticni Italijan je kao jednu od opcija njegovih buducih profesija istakao ucesce u Svetskom Reli Sampionatu. U izjavi za "Gazetta dello Sport", Rossi je bio krajnje otvoren: "Da, WRC bi mogao biti moja buducnost..."

"Razmisljam kuda da usmerim moju karijeru kada zavrsim sa Moto GP. Iako imam sansu da postanem F1 vozac, mislim da je WRC dobro resenje. Jos uvek ne razmisljam o kompletnoj sezoni, ali u opciji je osmodelni program. Sledece godine sigurno cu nastupiti na WRC trci u Velikoj Britaniji, na kraju sezone. Rally za mene predstavlja najlepsu disciplinu auto sporta, i mislim da ce moje snage biti usmerene ka WRCu." - izjavio je sedmostruki prvak sveta u motociklizmu. Podsetimo, Rossi je na WRC rundi na Novom Zelandu ovog meseca zavrsio i svoj prvi WRC reli, i to na 11. poziciji. Goran Saric - Automagazin

IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

Iako je prvobitno najavio da će u IRCu nastupiti sa Citroenom C2 S1600, šef tima Marc Van Dalen je potpisao ugovor sa Peugeot Belgium Luxembourg, tako da će se Kronos Team pridružiti ostalima u klasi S2000.
WRC - Wilson: Ford nema problema!

WRC - Wilson: Ford nema problema!

Odustajanje dva bolida Ford Stobart Teama na istom brzinskom ispitu ( SS16 ) pred sam kraj relija u Švedskoj nije ni malo zabrinula glavnokomandujućeg u M-Sportu Malcoma Wilsona, bar tako izjavljuje za medije, ipak....
PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

Poslednji dan relija u Švedskoj posadi OMV Bixxol Rally Teama doneo je napredak od čak osam pozicija u kategoriji Production. Kako mu se popravilo zdravstveno stanje tako je Andrej Jereb popravio i stanje u generalnom pasmanu i završio reli na odličnom devetom mestu.
WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Najbržim vremenom na superspecijalu, Gronholm je overio pobedu i završio u velikom stilu za njega perfektan reli. Prvi dan malo problema sa gumama, a onda dva dana potpune dominacije donele su Fincu prvu pobedu u sezoni 2007, čime se probio na drugo mesto u generali ( 16 bodova ) iza Sebastiena Loeba ( 18 bodova ) koji je danas morao da se zadovolji drugom stepenicom na pobedničkom postolju.
WRC Švedska - Kraj drugog dana, Gronholm prvi

WRC Švedska - Kraj drugog dana, Gronholm prvi

Četiri pobede od današnjih šest brzinskih ispita dovele su Finca Marcusa Gronholma na samo dan od petog trijumfa u Švedskoj. Njegov jedini takmac za mesto na vrhu, Sebasten Loeb, odlučio je da se preda i prati dešavanja iza pozicije dva koju sada sigurno čuva. Marcus ima preveliku prednost tako da mi je prioritet dovesti auto na cilj i uzeti osam bodova, najavio je Loeb svoju taktiku za sutrašnji dan.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46