AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Kris Meeke - Gotovo je!

Kris Meeke - Gotovo je!

Posle objave Kronos-a da će za njih u sezoni 2007. voziti Stohl i Cralsson, mladi Meeke je u svom intervjuu za Belfast Telegraph izjavio da se odrekao svojih WRC snova: "Teško je boriti se tamo, gde novac, a ne talenat, znače sve!". Surovo otrežnjenje, koje izgleda čeka još mnogo mladih talenata.

Kris Meeke - Gotovo je!

Meeke je dobio od RedBull tima poziv da zajedno sa Austrijancem Aignerom nastupi u PCWRC šampionatu, ali je tu ponudu glat odbio jer ne vidi nikakav interes da se takmiči u klasi Production. Mnogi šampioni te klase, i pored sjajnih rezultata i titula, nisu napredovali u karijeri, kaže Meeke aludirajući na Martin Rowea i Niall McShea. Kriss je naglasio da je dosta živeo u snovima i da je rešio da ponovo živi u stvarnom svetu. Za sada će se posvetiti sebi, odmoriti i dobro razmisliti o svojoj budućnosti. Stvarno bi bila šteta da ovakav talenat propadne, ali kao što i sam Meeke kaže, danas se u svetu relija cene drugi kvaliteti! Janković Petar - Automagazin

PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

PWRC Švedska - Andrej Jereb deveti

Poslednji dan relija u Švedskoj posadi OMV Bixxol Rally Teama doneo je napredak od čak osam pozicija u kategoriji Production. Kako mu se popravilo zdravstveno stanje tako je Andrej Jereb popravio i stanje u generalnom pasmanu i završio reli na odličnom devetom mestu.
WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Najbržim vremenom na superspecijalu, Gronholm je overio pobedu i završio u velikom stilu za njega perfektan reli. Prvi dan malo problema sa gumama, a onda dva dana potpune dominacije donele su Fincu prvu pobedu u sezoni 2007, čime se probio na drugo mesto u generali ( 16 bodova ) iza Sebastiena Loeba ( 18 bodova ) koji je danas morao da se zadovolji drugom stepenicom na pobedničkom postolju.
WRC Švedska - Kraj drugog dana, Gronholm prvi

WRC Švedska - Kraj drugog dana, Gronholm prvi

Četiri pobede od današnjih šest brzinskih ispita dovele su Finca Marcusa Gronholma na samo dan od petog trijumfa u Švedskoj. Njegov jedini takmac za mesto na vrhu, Sebasten Loeb, odlučio je da se preda i prati dešavanja iza pozicije dva koju sada sigurno čuva. Marcus ima preveliku prednost tako da mi je prioritet dovesti auto na cilj i uzeti osam bodova, najavio je Loeb svoju taktiku za sutrašnji dan.
WRC -  Švedska - Gronholm, Loeb, Petter

WRC - Švedska - Gronholm, Loeb, Petter

Švedski reli još jednom pokazuje svoje čari. Prvoplasiranih pet takmičara nalaze se u 30 sekundi razlike. U vođstvu je "leteći Finac", Marcus Gronholm, sa 11,1 sekundu prednosti ispred Sebastiena Loeba, kome za vrat duva više nego raspoloženi Petter Solberg. Na odličnom, četvrtom mestu nalazi se Petterov manje poznat brat, Hening Solberg...
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46