AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar Rally 2007

Dakar Rally 2007

Sve smo bliži 29-tom izdanju najpoznatijeg svetskog RallyRaid-a. 6-tog Januara 2007 kreće nova avantura.

Dakar Rally 2007

Vozači automobila, motorcikala i kamiona okupiće se u Lisbon-u odmah nakon Nove Godine i započeti put dug tačno 8.696 kilometara od kojih je 5.010 protiv štoperice. Nakon petnaest dana cilj je naravno u Dakar-u. Kao i zadnjih godina najveća borba u klasi automobila vodiće se između ekipa Mitsubishi i Volkswagen. Japanski tim juriša na sedmu pobedu a imena kao Stephane Peterhansel, Joan "Nani" Roma, Luc Alphand i Hiroshi Masuoka govore sama za sebe.

Dakar Rally 2007

Sa druge strane nemački tim, sa novim turbo-dizel motorom u svom Tourag-u 2, naravno da ima planove da stavi tačku na dominaciju timova sa dalekog istoka. Mark Miller, Carlos Sainz, Ari Vatanen i Giniel de Villiers su oni koji taj zadatak moraju da ispune. Posle prošlogodišnjeg drugog mesta ( najboljeg i za VW i za jednog dizelaša ) apetiti su sigurno veliki.

Dakar Rally 2007

A drugi timovi? Schlesser je ponovo tu sa svojim Ford-Buggy-em, čuvena Jutta Kleinschmidt ovaj put vozi BMW kao i šampion PWRC-a Nasser Al Atiiyah, ali svi oni su daleko od favorita i samo čudo može da se desi da neko drugi osim timova Mitsubishi i VW završi na pobedničkom postolju. Janković Petar - Automagazin

WRC - Prokop, Rautenbach i Burkart favoriti u C2 Experience-u

WRC - Prokop, Rautenbach i Burkart favoriti u C2 Experience-u

Predstojećeg vikenda startuje Juniorski Šampionat Sveta u reliju (JRC), ali i serijal C2 Junior Experience, koji je u okviru JRC-a raspisao Citroen Sport. Podsetimo, ukoliko pobednik u ukupnom plasmanu Juniorskog prvenstva sveta bude iz redova vozača C2 Junior Experience-a, Citroen će mu omogućiti dva nastupa u Svetskom prvenstvu za upravljačem WRC bolida...
WRC Norveška  Sebastien Loeb najbrži na shakedownu

WRC Norveška Sebastien Loeb najbrži na shakedownu

Sunčano nebo Norveške i temperature od oko -2C, idealno vreme za održavanje jutrošnjeg razmrdavanja i idealnu vožnju Citroenovog asa koji je sa vremenom 2.00,7 više od sekunde brži od Jari-Matti Latvalae za volanom Stobart Ford Focusa.
WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

Samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja u Švedskoj svetski reli karavan se seli 250km severnije u Norvešku. Blizu olimpijskog Lillehammera, gde su se 1994. godine održale zimske igre, ove 2007me otvara se nova stranica istorije WRCa i norveškog reli sporta.
IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

Iako je prvobitno najavio da će u IRCu nastupiti sa Citroenom C2 S1600, šef tima Marc Van Dalen je potpisao ugovor sa Peugeot Belgium Luxembourg, tako da će se Kronos Team pridružiti ostalima u klasi S2000.
WRC - Wilson: Ford nema problema!

WRC - Wilson: Ford nema problema!

Odustajanje dva bolida Ford Stobart Teama na istom brzinskom ispitu ( SS16 ) pred sam kraj relija u Švedskoj nije ni malo zabrinula glavnokomandujućeg u M-Sportu Malcoma Wilsona, bar tako izjavljuje za medije, ipak....
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46