AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

2006 Monza Rally Show

2006 Monza Rally Show

Kraj sezone uglavnom je rezervisan za spektakle koji imaju zadatak da zabave i publiku i vozace, takav je i cuveni Monza Rally Show, odrzan tokom proslog vikenda.

Na jednom mestu okupili su se vrhunski vozaci Italije, podrzani sa nekoliko svetskih zvezda od kojih su najpoznatije legende reli sporta Didier Auriol i Markku Alen. Ipak najvecu paznju medija sigurno je izazvao Doktor na dva tocka, Valentino Rossi. Posle relija na Novom Zelandu svestrani Italijan ponovo se nasao za volanom WRC automobila, Ford-a Focus-a, i uspeo da zabelezi pobedu ispred mnogo iskusnijih reli vozaca. Tako je jos jednom pokazao svetu kakav je talenat i za voznju na cetiri tocka.

U grupi N najbrzi je bio Dallavila ispred proslogodisnjeg pobednika Longhi-a. Na kraju publika je bila vise nego zadovoljna prikazanim, a show je opravdao svoju reputaciju spektakla. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - Prokop, Rautenbach i Burkart favoriti u C2 Experience-u

WRC - Prokop, Rautenbach i Burkart favoriti u C2 Experience-u

Predstojećeg vikenda startuje Juniorski Šampionat Sveta u reliju (JRC), ali i serijal C2 Junior Experience, koji je u okviru JRC-a raspisao Citroen Sport. Podsetimo, ukoliko pobednik u ukupnom plasmanu Juniorskog prvenstva sveta bude iz redova vozača C2 Junior Experience-a, Citroen će mu omogućiti dva nastupa u Svetskom prvenstvu za upravljačem WRC bolida...
WRC Norveška  Sebastien Loeb najbrži na shakedownu

WRC Norveška Sebastien Loeb najbrži na shakedownu

Sunčano nebo Norveške i temperature od oko -2C, idealno vreme za održavanje jutrošnjeg razmrdavanja i idealnu vožnju Citroenovog asa koji je sa vremenom 2.00,7 više od sekunde brži od Jari-Matti Latvalae za volanom Stobart Ford Focusa.
WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

WRC Norveška - Nordijska kombinacija, deo drugi

Samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja u Švedskoj svetski reli karavan se seli 250km severnije u Norvešku. Blizu olimpijskog Lillehammera, gde su se 1994. godine održale zimske igre, ove 2007me otvara se nova stranica istorije WRCa i norveškog reli sporta.
IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

IRC - Kronos sa Peugeotom 207 S2000

Iako je prvobitno najavio da će u IRCu nastupiti sa Citroenom C2 S1600, šef tima Marc Van Dalen je potpisao ugovor sa Peugeot Belgium Luxembourg, tako da će se Kronos Team pridružiti ostalima u klasi S2000.
WRC - Wilson: Ford nema problema!

WRC - Wilson: Ford nema problema!

Odustajanje dva bolida Ford Stobart Teama na istom brzinskom ispitu ( SS16 ) pred sam kraj relija u Švedskoj nije ni malo zabrinula glavnokomandujućeg u M-Sportu Malcoma Wilsona, bar tako izjavljuje za medije, ipak....
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46