AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

RoC - Colin McRae: "Idem sa 100% svojih mogucnosti."

RoC - Colin McRae:

Na startu trke sampiona, koja pocinje 16. decembra na cuvenom Pariskom stadionu "Stade de France", okupice se cela plejada svetskih zvezda iz sveta autosporta. Bivsi reli sampion sveta i pobednik "Race of Champions" iz 1998-e, Colin McRae, najavljuje ravnopravnu borbu sa konkurentima i maksimalan angazman, iako se radi o skupu sampiona, gde je prvom planu zabavni karakter. Prema poslednjim informacijama, Jenson Button ce propustiti "Race of Champions" ....

Iskusni Skot, Colin McRae uspeo je da pobedi na "Race of Champions" 1998. godine u organizaciji "Gran Canaria". McRae istice da, pored cinjenice da je ovo skup sampiona zabavnog karaktera, svako od vozaca maksimalno tezi ka sto boljem rezultatu, odnosno pobedi.

RoC - Colin McRae:

"Race of Champions je najveci skup fabrickih i "privatnih" vozaca. Odmah posle starta, u svakom vozacu ambicije galopirajuci rastu i svako se trudi sto profesionalnije odraditi posao i pokazati svoj maksimum." - objasnjava McRae. Prema planu u ovoj trci trebao je nastupiti i vozac Formule 1, Jenson Button, ali on je prilikom jedne karting trke povredio rebro i propustice najatraktivniji skup svetske elite iz oblasti autosporta. Goran Saric - Automagazin

WRC - Gardemeister u Suzukiju?

WRC - Gardemeister u Suzukiju?

Debi Suzuki WRC tima u Finskoj neminovno se bliži. Do sada se niko iz tabora japanskog proizvođača nije oglasio o vozačkom kadru, što samim tim stvara uslove za gomilu špekulacija.
WRC Portugal - Povratak!

WRC Portugal - Povratak!

Krajem marta u svetski šampionat u velikom stilu se vraća reli Portugal. Više nego impresivna lista prijava obećava fantastičan reli, a sa brojem 49 posle, mnogo vremena, među prijavljenima ponovo se nalazi posada sa naših prostora. Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić kreću u svoju JRC kampanju.
WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

Posle prvih bodova osvojenih u Norveškoj Galliju kao a je sve krenulo na bolje. Na jučerašnjoh konferenciji za štampu objavljeno je da će novi sponzor (pre)brzog Italijana biti turistička organizacija Valtellina Livigno.
WRC - Miloš Komljenović spreman za WRC avanturu

WRC - Miloš Komljenović spreman za WRC avanturu

Interspeed Racing Team je na jučerašnjoj konferenciji za novinare otkrio nove detalje vezane za nastup prve srpske reli posade u Svetskom Reli Šampionatu. Posada Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić nastupiće na šest trka Svetskog reli cirkusa u kategoriji JRC (Junior Rally Championship), u automobilu Renault Clio R3 pripremljenim u odeljenju Renaultovog tjunera Munaretta...
PWRC - Povratak Tango Rally teama

PWRC - Povratak Tango Rally teama

Problematični Argentinci se ipak vraćaju na svetsku reli scenu. FIA je popustila i Gabriel Pozzo će nastupiti na domaćem terenu za volanom Mitsubishi Lancera EVO 9.
WRC - Da potraja još malo......

WRC - Da potraja još malo......

...tražio bih drugi posao!, izjavio je Timo Rautiainen ( Gronholmov suvozač ) na cilju relija Norveška. Dve nedelje konstantnog napora posledica su FIA-ine odluke o "spajanju" relija radi smanjenja troškova. Ali i pored prednosti mnogi su našli gomilu nedostataka ovakvom sistemu takmičenja.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46