AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

JWRC drama na GB reliju

JWRC drama na GB reliju

Na opste iznenadjene, posle dramaticne zavrsnice i odustajanja glavnih pretendenata na titulu Andersson-a, i losih rezultata Aava-e ( osmi ) i Wilks-a ( jedanaesti ), titula u klasi JWRC odlazi u ruke vozaca Renault Clia S1600, Patrik-a Sandell-a.

Jos jednom se potvrdilo pravilo na reliju - "Nije bitno ko brze, vec ko duze". I pored prejakih fabrickih timova Suzuki-ja i Citroen-a, i vanserijskih talenata kakvi su Mekee, Wilks, Andersson, Tirabassi i ostali, titula je otisla u ruke coveka koji je vredno skupljao bodove iz relija u reli. Dva druga mesta, pobeda na reliju u Italiji, i jedno sedmo i sada peto mesto na reliju GB, bili su dovoljni da najsvetlije odlicje ode u Svedsku. Retko ko je mogao da predvidi ovakav tok sezone 2006, i pitanje je koliko sreca ima udela u Sandell-ovoj tituli, ali u svakom slucaju cestitke, ipak je trebalo iskoristiti greske onih koji su, doduse na momente, bili najbrzi. Naravno da ne zaboravimo pobedu na reliju Wales osvojio je Estonac Jaan Molder za volanom Suzuki Swift-a ispred Italijana Betti-ja i Nemca Burkart-a.

JWRC drama na GB reliju

Tabela posle relija GB u JWRC kategoriji izgleda ovako: 1. Sandell 32pts 2. Aava 31pts 3. Andersson 29pts 4. Wilks 26pts 5. Rautenbach 25pts Jankovic Petar - Automagazin

WRC Portugal - Povratak!

WRC Portugal - Povratak!

Krajem marta u svetski šampionat u velikom stilu se vraća reli Portugal. Više nego impresivna lista prijava obećava fantastičan reli, a sa brojem 49 posle, mnogo vremena, među prijavljenima ponovo se nalazi posada sa naših prostora. Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić kreću u svoju JRC kampanju.
WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

Posle prvih bodova osvojenih u Norveškoj Galliju kao a je sve krenulo na bolje. Na jučerašnjoh konferenciji za štampu objavljeno je da će novi sponzor (pre)brzog Italijana biti turistička organizacija Valtellina Livigno.
WRC - Miloš Komljenović spreman za WRC avanturu

WRC - Miloš Komljenović spreman za WRC avanturu

Interspeed Racing Team je na jučerašnjoj konferenciji za novinare otkrio nove detalje vezane za nastup prve srpske reli posade u Svetskom Reli Šampionatu. Posada Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić nastupiće na šest trka Svetskog reli cirkusa u kategoriji JRC (Junior Rally Championship), u automobilu Renault Clio R3 pripremljenim u odeljenju Renaultovog tjunera Munaretta...
PWRC - Povratak Tango Rally teama

PWRC - Povratak Tango Rally teama

Problematični Argentinci se ipak vraćaju na svetsku reli scenu. FIA je popustila i Gabriel Pozzo će nastupiti na domaćem terenu za volanom Mitsubishi Lancera EVO 9.
WRC - Da potraja još malo......

WRC - Da potraja još malo......

...tražio bih drugi posao!, izjavio je Timo Rautiainen ( Gronholmov suvozač ) na cilju relija Norveška. Dve nedelje konstantnog napora posledica su FIA-ine odluke o "spajanju" relija radi smanjenja troškova. Ali i pored prednosti mnogi su našli gomilu nedostataka ovakvom sistemu takmičenja.
Rally - Peugeot 207 WRC

Rally - Peugeot 207 WRC

Kako stižu vesti iz Francuske uskoro nam stiže WRC verzija novog Peugeota 207. Ipak moram da razočaram sve ljubitelje relija, nema ništa od povratka francuskog lava u najjaču klasu relija. U pitanju je specijalna verzija bolida za rallycross.
Colin McRae čeka ponude

Colin McRae čeka ponude

Svetski reli šampion zvanično se povukao još 2003. godine. Pored periodičnih pojavljivanja na WRC sceni okušao se na Le Mansu, Dakaru, BTTCu, Porsche Cupu.......sve sa manje-više ( manje-manje ) uspeha.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46