AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Kompanija Mitsubishi potvrdila je svoj povratak na svetske reli staze. Mitsubishi Rally Team najavljuje ucesce na svih 12 trka Svetskog Reli Sampionata, koji ce biti odrzani na evropskom tlu. Jos jedna lepa vest za sve ljubitelje finske skole voznje jeste potvrda da ce jednim Mitsibishi Lancer WRC bolidom upravljati Toni Gardemeister...

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Podrska kompletnom WRC projektu Mitsubishija dolazi od Ujedinjenih arapskih emirata, tako da ce timski kolega Toni Gardemeisteru biti sampion srednjo-istocne zone iz 2005. godine, Khaled Al Qassimi. Tim Mitsubishija bice prijavljen u kategoriji "Manufacturers", koja ce od sledece sezone naslediti ovogodisnju "Manufacturer 2" kategoriju. Sezona za Mitsubishi startuje u Monte Carlu, u januaru 2007. godine, sa bolidom Mitsubishi Lancer WRC specifikacije 2005, ali ubrzo posle Monte Carla mogla bi svetlost dana ugledati i specifikacija 2007. Goran Saric - Automagazin

WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

Dve uzastopne pobede na zimskim relijima nisu ušuškale u lovorike Ford WRC tim. Sa druge strane Citroenu je ovo treći "debi" modela C4 WRC ove sezone. Meksiko reli je prva ovogodišnja makadamska runda svetskog šampionata, a znamo koja podloga prednjači u kalendaru, pa samim tim ponašanje i setup bolida prilagođen takvim uslovima takmičenja je najvažniji.
WRC - Kraj S1600 bolida?

WRC - Kraj S1600 bolida?

Nova R formula, koja je počela već ove godine da se primenjuje, prvenstveno u JRC-u i nacionalnim šampionatima širom Evrope, zvanično na scenu stupa u sezoni 2008. Bolidi, hibridi između klasa N i A, predstavljaju novu evoluciju reli automobila kojom FIA naravno pokušava da smanji troškove timova i vozača koji iz godine u godinu neminovno rastu. Za sada, uspeh je izgleda na vidiku.
IRC Safary rally - Lista prijava

IRC Safary rally - Lista prijava

U terminu 9-11. mart održaće se prva runda Intercontinental Rally Challenge-a, Safari reli. Jedan od najstarijih relija, nekada i u kalendaru WRCa, život nastavlja u novoj takmičarskoj seriji, ali sa siromašnom listom prijava.
WRC - Povratak Pirellija

WRC - Povratak Pirellija

Današnja vest je odjeknula WRC svetom kao bomba. U sezonama 2008-2010 jedini snadbevač pneumaticima u šampionatu biće italijanski Pirelli! Odluka je doneta na sastanku svetskog motorsport konzilijuma ( World Motor Sport Council ) u Parizu.
WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

Predstavljanje nove Subaru Impreze WRC '07 sve je bliže. Novi bolid se ne sme obrukati na premijeri u Meksiku tako da su ovih dana testovi više nego intenzivni. Na jugu Španije, blizu portugalske granice, za volanom je vozač broj jedan tima Subaru, Petter Solberg.
Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Posle dosta problema sa menjačem na reliju Norveška novi trkač iz porodice Peugeot nije čekao dugo na prvi uspeh. U portugalskom prvenstvu Peugeot 207 S2000 zabeležio je svoju prvu pobedu!
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46