AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Može biti samo jedan!

Može biti samo jedan!

Pomalo zbunjujuće vesti dolaze ovih dana od strane Mitsubishi-ja! Kako sada stvari stoje možda i vidimo jednog Lancer-a WRC 05 na reli stazama u Monte Carlo-u i Sweden-u.

Menadžer Toni-ja Gardemeister-a, Timo Jouhki, objavio je da je uspeo da postigne direktan sporazum sa Mitsubishi-jem ( da li to podrazumeva Fly Emirates u nekom obliku nije mi poznato ). Po tom dogovoru Finac bi nastupio na prva dva relija sezone a sasvim je izvesno i u Norveškoj. John Easton iz Mitsubishi-ja je potvrdio da je tako nešto moguće. Da li i Vas možda boli glava? Janković Petar - Automagazin

IRC Safary rally - Lista prijava

IRC Safary rally - Lista prijava

U terminu 9-11. mart održaće se prva runda Intercontinental Rally Challenge-a, Safari reli. Jedan od najstarijih relija, nekada i u kalendaru WRCa, život nastavlja u novoj takmičarskoj seriji, ali sa siromašnom listom prijava.
WRC - Povratak Pirellija

WRC - Povratak Pirellija

Današnja vest je odjeknula WRC svetom kao bomba. U sezonama 2008-2010 jedini snadbevač pneumaticima u šampionatu biće italijanski Pirelli! Odluka je doneta na sastanku svetskog motorsport konzilijuma ( World Motor Sport Council ) u Parizu.
WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

Predstavljanje nove Subaru Impreze WRC '07 sve je bliže. Novi bolid se ne sme obrukati na premijeri u Meksiku tako da su ovih dana testovi više nego intenzivni. Na jugu Španije, blizu portugalske granice, za volanom je vozač broj jedan tima Subaru, Petter Solberg.
Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Posle dosta problema sa menjačem na reliju Norveška novi trkač iz porodice Peugeot nije čekao dugo na prvi uspeh. U portugalskom prvenstvu Peugeot 207 S2000 zabeležio je svoju prvu pobedu!
WRC - Gardemeister u Suzukiju?

WRC - Gardemeister u Suzukiju?

Debi Suzuki WRC tima u Finskoj neminovno se bliži. Do sada se niko iz tabora japanskog proizvođača nije oglasio o vozačkom kadru, što samim tim stvara uslove za gomilu špekulacija.
WRC Portugal - Povratak!

WRC Portugal - Povratak!

Krajem marta u svetski šampionat u velikom stilu se vraća reli Portugal. Više nego impresivna lista prijava obećava fantastičan reli, a sa brojem 49 posle, mnogo vremena, među prijavljenima ponovo se nalazi posada sa naših prostora. Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić kreću u svoju JRC kampanju.
WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

WRC - Gigi Galli ima novog sponzora

Posle prvih bodova osvojenih u Norveškoj Galliju kao a je sve krenulo na bolje. Na jučerašnjoh konferenciji za štampu objavljeno je da će novi sponzor (pre)brzog Italijana biti turistička organizacija Valtellina Livigno.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46