AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Suzuki debituje na Finland Rally-u 2007

Suzuki debituje na Finland Rally-u 2007

Sportski direktor Suzuki-ja Nobuhiro Tajima potvrdio je učešće Suzuki-ja sa novim WRC bolidom na relijima Finland, Corsica i Great Britain.

Suzuki debituje na Finland Rally-u 2007

Rad tehničkog direktora Michel-a Nandan-a i glavnog dizajnera Nino-a Frison-a, novi Suzuki SX4 WRC, homologaciju će imati uskoro a svetsku premijeru na čuvenom reliju Hiljadu Jezera. Ko će ga voziti za sada je još uvek tajna. JWRC program ostaje i dalje aktivan, a zbog učešća na samo tri relija u klasi WRC Suzuki neće moći da beleži poene u klasi timova. Janković Petar - Automagazin

WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

Dve uzastopne pobede na zimskim relijima nisu ušuškale u lovorike Ford WRC tim. Sa druge strane Citroenu je ovo treći "debi" modela C4 WRC ove sezone. Meksiko reli je prva ovogodišnja makadamska runda svetskog šampionata, a znamo koja podloga prednjači u kalendaru, pa samim tim ponašanje i setup bolida prilagođen takvim uslovima takmičenja je najvažniji.
WRC - Kraj S1600 bolida?

WRC - Kraj S1600 bolida?

Nova R formula, koja je počela već ove godine da se primenjuje, prvenstveno u JRC-u i nacionalnim šampionatima širom Evrope, zvanično na scenu stupa u sezoni 2008. Bolidi, hibridi između klasa N i A, predstavljaju novu evoluciju reli automobila kojom FIA naravno pokušava da smanji troškove timova i vozača koji iz godine u godinu neminovno rastu. Za sada, uspeh je izgleda na vidiku.
IRC Safary rally - Lista prijava

IRC Safary rally - Lista prijava

U terminu 9-11. mart održaće se prva runda Intercontinental Rally Challenge-a, Safari reli. Jedan od najstarijih relija, nekada i u kalendaru WRCa, život nastavlja u novoj takmičarskoj seriji, ali sa siromašnom listom prijava.
WRC - Povratak Pirellija

WRC - Povratak Pirellija

Današnja vest je odjeknula WRC svetom kao bomba. U sezonama 2008-2010 jedini snadbevač pneumaticima u šampionatu biće italijanski Pirelli! Odluka je doneta na sastanku svetskog motorsport konzilijuma ( World Motor Sport Council ) u Parizu.
WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

WRC - Subaru testovi pred Meksiko reli

Predstavljanje nove Subaru Impreze WRC '07 sve je bliže. Novi bolid se ne sme obrukati na premijeri u Meksiku tako da su ovih dana testovi više nego intenzivni. Na jugu Španije, blizu portugalske granice, za volanom je vozač broj jedan tima Subaru, Petter Solberg.
Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Rally - Prva pobeda Peugeota 207 S2000

Posle dosta problema sa menjačem na reliju Norveška novi trkač iz porodice Peugeot nije čekao dugo na prvi uspeh. U portugalskom prvenstvu Peugeot 207 S2000 zabeležio je svoju prvu pobedu!
WRC - Gardemeister u Suzukiju?

WRC - Gardemeister u Suzukiju?

Debi Suzuki WRC tima u Finskoj neminovno se bliži. Do sada se niko iz tabora japanskog proizvođača nije oglasio o vozačkom kadru, što samim tim stvara uslove za gomilu špekulacija.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46