AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

Moto GP zvezda, Valentino Rossi, potvrdio je svoj nastup na WRC rundi u Velikoj Britaniji 2007. godine. Posle prolaska kroz ciljnu rampu relija na Novom Zelandu, harizmaticni Italijan je kao jednu od opcija njegovih buducih profesija istakao ucesce u Svetskom Reli Sampionatu. U izjavi za "Gazetta dello Sport", Rossi je bio krajnje otvoren: "Da, WRC bi mogao biti moja buducnost..."

"Razmisljam kuda da usmerim moju karijeru kada zavrsim sa Moto GP. Iako imam sansu da postanem F1 vozac, mislim da je WRC dobro resenje. Jos uvek ne razmisljam o kompletnoj sezoni, ali u opciji je osmodelni program. Sledece godine sigurno cu nastupiti na WRC trci u Velikoj Britaniji, na kraju sezone. Rally za mene predstavlja najlepsu disciplinu auto sporta, i mislim da ce moje snage biti usmerene ka WRCu." - izjavio je sedmostruki prvak sveta u motociklizmu. Podsetimo, Rossi je na WRC rundi na Novom Zelandu ovog meseca zavrsio i svoj prvi WRC reli, i to na 11. poziciji. Goran Saric - Automagazin

WRC Meksiko - Reli na visini!

WRC Meksiko - Reli na visini!

Ako se svetski reli šampionat može nazvati "cirkusom", takmičenje u Meksiku je u tom slučaju definitivno nastup na trapezu. Jedina runda WRCa koja se održava u Centralnoj i Severnoj Americi, najzapadniji reli šampionata ima još jednu osobenost. Svaki brzinski ispit se vozi na nadmorskoj visini većoj od 2000m!
FIA ERC - Turci dolaze

FIA ERC - Turci dolaze

Fiat Motorsporlari je na jučerašnjoj press konferenciji objavio da će njihov tim učestvovati na Šampionatu Evrope u sezoni 2007. Volkan Isik sa suvozačem Guray Karacar braniće boje Turske sa Puntom S2000.
FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

Kako smo u predhodnim danima i mesecima mogli da vidimo, glavni pretendenti na titulu u Intercontinental Rally Challengeu biće vozači u bolidima S2000. E da ne bi bilo baš tako “monotono” pobrinuo se Mitsubishi Ralliart Italia.
WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

Bivši vozač kartinga, Formule 3, osnivač Formula 1 Jordan Teama i čovek koji je omogućio Michaelu Schumacheru da krene u osvajanje planete, kontraverzni Eddie Jordan ovoga puta se u svet brzine vraća kao jedan od organizatora relija Irska.
WRC - Subaru Impreza WRC 2007

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Sedam dana pre premijere na reliju Meksiko, Subaru je svetu predstavio novo reli čedo. Ispod malo promenjene spoljašnjosti krije se gomila tehničkih inovacija. Novi bolid u koga se polažu velike nade.
IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

Posle mnogo špekulacija danas je objavljeno da će mesto u Kronos timu u Intercontinental Rally Challengeu zauzeti Belgijanac Bernd Casier. Kako je već ranije objavljeno tim nastupa sa Peugeotom 207 S2000.
Rally - Nova Toyota Auris ( Corolla ) S2000

Rally - Nova Toyota Auris ( Corolla ) S2000

Na današnjem Internacionalnom Salonu Automobila u Melburnu, Toyota Australija je svetu predstavila potpuno novu Corollu S2000. Šampion Australije Simon Evans biće prvi koji će novi model "poterati" reli stazama, dok će u Evropi tu čast najverovatnije imati David Higgins u Velikoj Britaniji a u Potugalu automobil će biti u rukama Victora Sae i Antonia Rodriguesa.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46