AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Timovi u sezoni 2007

Timovi u sezoni 2007

Na listi koju je objavila FIA za sada ima šest WRC timova koji će se boriti za bodove i titulu šampiona u sezoni 2007.

Interesantno je da, iako je najavljeno, nema tima Mitsubishi kao ni Bozian-a sa Peugeot-om. Krajnji rok za prijavljivanje je 12-ti Mart 2007-me, a vozači će moći da zabeleže timske bodove tek nakon registracije. Znači Citroen nastupa sa dva tima ( Citroen Total WRT i OMV Kronos WRT ), Ford sa čak tri ( BP WRT, Stobart M-Sport WRT i Munchi's WRT ) dok Subaru ostaje pri jednom, SWRT. Janković Petar - Automagazin

FIA ERC - Turci dolaze

FIA ERC - Turci dolaze

Fiat Motorsporlari je na jučerašnjoj press konferenciji objavio da će njihov tim učestvovati na Šampionatu Evrope u sezoni 2007. Volkan Isik sa suvozačem Guray Karacar braniće boje Turske sa Puntom S2000.
FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

Kako smo u predhodnim danima i mesecima mogli da vidimo, glavni pretendenti na titulu u Intercontinental Rally Challengeu biće vozači u bolidima S2000. E da ne bi bilo baš tako “monotono” pobrinuo se Mitsubishi Ralliart Italia.
WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

Bivši vozač kartinga, Formule 3, osnivač Formula 1 Jordan Teama i čovek koji je omogućio Michaelu Schumacheru da krene u osvajanje planete, kontraverzni Eddie Jordan ovoga puta se u svet brzine vraća kao jedan od organizatora relija Irska.
WRC - Subaru Impreza WRC 2007

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Sedam dana pre premijere na reliju Meksiko, Subaru je svetu predstavio novo reli čedo. Ispod malo promenjene spoljašnjosti krije se gomila tehničkih inovacija. Novi bolid u koga se polažu velike nade.
IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

Posle mnogo špekulacija danas je objavljeno da će mesto u Kronos timu u Intercontinental Rally Challengeu zauzeti Belgijanac Bernd Casier. Kako je već ranije objavljeno tim nastupa sa Peugeotom 207 S2000.
Rally - Nova Toyota Auris ( Corolla ) S2000

Rally - Nova Toyota Auris ( Corolla ) S2000

Na današnjem Internacionalnom Salonu Automobila u Melburnu, Toyota Australija je svetu predstavila potpuno novu Corollu S2000. Šampion Australije Simon Evans biće prvi koji će novi model "poterati" reli stazama, dok će u Evropi tu čast najverovatnije imati David Higgins u Velikoj Britaniji a u Potugalu automobil će biti u rukama Victora Sae i Antonia Rodriguesa.
WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

WRC - Ford i Citroen, testovi pred reli Meksiko

Dve uzastopne pobede na zimskim relijima nisu ušuškale u lovorike Ford WRC tim. Sa druge strane Citroenu je ovo treći "debi" modela C4 WRC ove sezone. Meksiko reli je prva ovogodišnja makadamska runda svetskog šampionata, a znamo koja podloga prednjači u kalendaru, pa samim tim ponašanje i setup bolida prilagođen takvim uslovima takmičenja je najvažniji.
WRC - Kraj S1600 bolida?

WRC - Kraj S1600 bolida?

Nova R formula, koja je počela već ove godine da se primenjuje, prvenstveno u JRC-u i nacionalnim šampionatima širom Evrope, zvanično na scenu stupa u sezoni 2008. Bolidi, hibridi između klasa N i A, predstavljaju novu evoluciju reli automobila kojom FIA naravno pokušava da smanji troškove timova i vozača koji iz godine u godinu neminovno rastu. Za sada, uspeh je izgleda na vidiku.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46