AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Nasmejani Norvežanin

Nasmejani Norvežanin

Kako li samo njemu polazi za rukom da skupi toliki novac? Ovo pitanje sebi postavljaju mnogi vozači i ljubitelji relija, a Henning Solberg se na to samo zagonetno smeška i planira sezonu 2007.

Nasmejani Norvežanin

Ovih dana Henning-a ste mogli videti u pogonima M-Sporta u Velikoj BrItaniji gde je na potpuno novoj test stazi provozao svog Focus-a 06. O njegovom velikom ugovoru mogli ste na našim stranicama čitati ovde, a ovoga puta se radilo o upoznavanju sa novim bolidom i prilagođavanju na isti.

Nasmejani Norvežanin

Nadajmo se da Speedmonster, kako Henning-u tepaju u Norveškoj, neće praviti greške kao u delu sezone 2006, i da će konačno stići do pobedničkog postolja. Automobil za takav domet sada sigurno ima, sposobnosti i vozačkog umeća mu takođe ne nedostaje. Znači malo sreće, hladna glava, i nasmejani Henning može biti iznenađenje šampionata.

Nasmejani Norvežanin

Još samo da napomenemo da su u M-Sportu u isto vreme boravili J.P. Raies ( Munchi ) i Gareth MacHale koji takođe namerava da rentira ili čak kupi Focus-a WRC 06. Janković Petar - Automagazin

WRC Meksiko - Reli na visini!

WRC Meksiko - Reli na visini!

Ako se svetski reli šampionat može nazvati "cirkusom", takmičenje u Meksiku je u tom slučaju definitivno nastup na trapezu. Jedina runda WRCa koja se održava u Centralnoj i Severnoj Americi, najzapadniji reli šampionata ima još jednu osobenost. Svaki brzinski ispit se vozi na nadmorskoj visini većoj od 2000m!
FIA ERC - Turci dolaze

FIA ERC - Turci dolaze

Fiat Motorsporlari je na jučerašnjoj press konferenciji objavio da će njihov tim učestvovati na Šampionatu Evrope u sezoni 2007. Volkan Isik sa suvozačem Guray Karacar braniće boje Turske sa Puntom S2000.
FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

FIA IRC - Mitsubishi protiv S2000

Kako smo u predhodnim danima i mesecima mogli da vidimo, glavni pretendenti na titulu u Intercontinental Rally Challengeu biće vozači u bolidima S2000. E da ne bi bilo baš tako “monotono” pobrinuo se Mitsubishi Ralliart Italia.
WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

WRC Irska - Eddie Jordan na novom zadatku

Bivši vozač kartinga, Formule 3, osnivač Formula 1 Jordan Teama i čovek koji je omogućio Michaelu Schumacheru da krene u osvajanje planete, kontraverzni Eddie Jordan ovoga puta se u svet brzine vraća kao jedan od organizatora relija Irska.
WRC - Subaru Impreza WRC 2007

WRC - Subaru Impreza WRC 2007

Sedam dana pre premijere na reliju Meksiko, Subaru je svetu predstavio novo reli čedo. Ispod malo promenjene spoljašnjosti krije se gomila tehničkih inovacija. Novi bolid u koga se polažu velike nade.
IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

IRC - Bernd Casier nastupa za Kronos Team

Posle mnogo špekulacija danas je objavljeno da će mesto u Kronos timu u Intercontinental Rally Challengeu zauzeti Belgijanac Bernd Casier. Kako je već ranije objavljeno tim nastupa sa Peugeotom 207 S2000.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46