AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

RED Team zadovoljan debijem Toyote S2000R

RED Team zadovoljan debijem Toyote S2000R

Toyota Corolla S2000 je prvi automobil te klase koji je uspeo da pobedi na WRC brzincu u klasi N, a to mu je poslo za rukom jos tri puta za vreme Wales Rally-a.

RED Team zadovoljan debijem Toyote S2000R

Iako je auto stigao u Cardiff iz Juzne Afrike samo nekoliko dana pre pocetka relija, bez dovoljno testova i vremena da se pripremi set-up bolida, Toyota se pokazala kao odlican automobil. Ceo reli odvezen je bez vecih mehanickih problema, a poslednjeg dana, u nedelju, vremena su bila fenomenalna i Alister bi sigurno bio docekan sa ovacijama u park-fermeu da na poslenjem brzinskom ispitu nije napravio gresku i parkirao svoju Toyotu pored puta. Pored svega ( 10min kazne po superally pravilima u subotu, zbog propustanja dva SS ) RED World Rally Team je pokazao da ima automobil koji moze da se bori za sam vrh. Kako stvari stoje iduce sezone gledacemo mnogo Toyota S2000R na stazama sirom sveta, jer po nazvanicnim informacijama koje su iscurele u javnost, za sada je naruceno preko 15 automobila. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - OMV Kronos Citroen, zeleni tim!

WRC - OMV Kronos Citroen, zeleni tim!

Nakon predstavljanja prvog reli automobila koji je pogonjen tečnim gasom ( Mitsubishi Lancer EVO6 u prošlogodišnjem šampionatu Austrije ), OMV nastavlja svoju "kampanju" za čistiji reli!
WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

Biti vozač fabričkog tima nije ni malo lako. U vrhunskom sportu se očekuju i vrhunski rezultati, posebno kada su velike svote u opticaju. Mladom Špancu ponestaje izgovora a njegova omiljena asfaltna podloga je još daleko.
Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Ako bi govorili blago ( baš blago ), Španac Xavi Pons nije imao "sreće" na prva tri relija Šampionata Sveta. Prvo asfalt a onda ni sneg nisu baš odgovarali ni njemu ni Mitsubishi Lanceru WRC 05. Zato se Xavi kako i sam naslov kaže vraća domaćem, španskom šampionatu u reliju.
WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

ISC ( International Sportsworld Communicators, u prevodu David Richards ), vlasnik TV prava za sva WRC dešavanja, tvrdi da se "populacija" koja prati reli u periodu od 2002-ge godine do danas uvećala za 46%, tj. sa 554 miliona na 807 miliona, dospevši u domove gledalaca u skoro svakoj državi na planeti! Lepa igra brojki i slova koja ima i drugu stranu medalje.
FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

Andrea Navarra za volanom Fiat Grande Puntoa S2000 privodi kraju testove u Keniji blizu glavnog grada Najrobija. Nikakvi problemi nisu primećeni na bolidu i tim je spreman za afričku avanturu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46