AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Stohl i OMV sampioni M2

Stohl i OMV sampioni M2

Austrijanac Manfred Stohl fantasticnim drugim mestom na reliju GB zavrsio je vise nego uspesnu sezonu 2006.

Stohl i OMV sampioni M2

Bio je to treci podijum za redom, plus drugo mesto iza odlicnog Gronholma, cime je Stohl izjednacio svoj najbolji rezultat sa Kipra 2005-te godine. 34-tvorogodisnji vozac OMV tima, koji iza sebe ima vec 110 WRC nastupa, zapusio je usta mnogim nevernim Tomama, jos jednom dokazavsi svoj kvalitet, posebno na makadamskim podlogama. Zajedno sa kolegom Hening-om Solberg-om superiorno je osvojio M2 sampionat sa ukupno 88 bodova. Stohl je osvajao bodove na 12 od 16 nastupa u cemu je jedino Gronholm ispred njega sa 14. Tjunerski tim Bozian koji stoji iza tima OMV Norway vise je nego zadovoljan postignutim rezultatom, i izrazio je zelju da Stohl ostane sa njima i sledece sezone. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - OMV Kronos Citroen, zeleni tim!

WRC - OMV Kronos Citroen, zeleni tim!

Nakon predstavljanja prvog reli automobila koji je pogonjen tečnim gasom ( Mitsubishi Lancer EVO6 u prošlogodišnjem šampionatu Austrije ), OMV nastavlja svoju "kampanju" za čistiji reli!
WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

Biti vozač fabričkog tima nije ni malo lako. U vrhunskom sportu se očekuju i vrhunski rezultati, posebno kada su velike svote u opticaju. Mladom Špancu ponestaje izgovora a njegova omiljena asfaltna podloga je još daleko.
Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Ako bi govorili blago ( baš blago ), Španac Xavi Pons nije imao "sreće" na prva tri relija Šampionata Sveta. Prvo asfalt a onda ni sneg nisu baš odgovarali ni njemu ni Mitsubishi Lanceru WRC 05. Zato se Xavi kako i sam naslov kaže vraća domaćem, španskom šampionatu u reliju.
WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

ISC ( International Sportsworld Communicators, u prevodu David Richards ), vlasnik TV prava za sva WRC dešavanja, tvrdi da se "populacija" koja prati reli u periodu od 2002-ge godine do danas uvećala za 46%, tj. sa 554 miliona na 807 miliona, dospevši u domove gledalaca u skoro svakoj državi na planeti! Lepa igra brojki i slova koja ima i drugu stranu medalje.
FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

Andrea Navarra za volanom Fiat Grande Puntoa S2000 privodi kraju testove u Keniji blizu glavnog grada Najrobija. Nikakvi problemi nisu primećeni na bolidu i tim je spreman za afričku avanturu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46