AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem "elektronskih zutih zastavica"

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem

Na WRC rundi u Velikoj Britaniji, koja se odrzava predstojeceg vikenda, Svetska Auto Federacija,FIA, ce premijerno testirati novi bezbednosni sistem. Novi sistem "elektronskih zutih zastavica" ce pomocu led dioda u WRC bolidima blagovremeno bezicnim putem upozoriti vozace na nebezbedne elemente na brzinskom ispitu. Novi testni sistem bice instaliran na 20 WRC bolida...

Zahvaljujuci ovom sistemu, WRC piloti ce imati pravovremene informacije o neplaniranim dogadjanjima na samoj stazi, i moci ce da preduzmu odgovarajuce poteze. U kabinu WRC bolida instalirana je zuta lampica, a posada ce biti obavestena i zvucnim signalom.

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem

Ukoliko se ovaj sistem "elektronskih zutih zastavica" pokaze kao pozitivno, jednostavno i pouzdano resenje, u kratkom periodu, mogao bi postati obavezan i na ostalim WRC trkama sledece sezone. Glavni cilj pomenutog sistema jeste povecati bezbednost takmicara na udaljenim deonicama brzinskih ispita, koji su nepristupacni i neobezbedjeni. Goran Saric - Automagazin

WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

WRC Meksiko - Sordo: Malo sam pod pritiskom

Biti vozač fabričkog tima nije ni malo lako. U vrhunskom sportu se očekuju i vrhunski rezultati, posebno kada su velike svote u opticaju. Mladom Špancu ponestaje izgovora a njegova omiljena asfaltna podloga je još daleko.
Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Rally - Xavi Pons, povratak domaćem

Ako bi govorili blago ( baš blago ), Španac Xavi Pons nije imao "sreće" na prva tri relija Šampionata Sveta. Prvo asfalt a onda ni sneg nisu baš odgovarali ni njemu ni Mitsubishi Lanceru WRC 05. Zato se Xavi kako i sam naslov kaže vraća domaćem, španskom šampionatu u reliju.
WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

WRC - Šampionatu Sveta i dalje raste TV rejting

ISC ( International Sportsworld Communicators, u prevodu David Richards ), vlasnik TV prava za sva WRC dešavanja, tvrdi da se "populacija" koja prati reli u periodu od 2002-ge godine do danas uvećala za 46%, tj. sa 554 miliona na 807 miliona, dospevši u domove gledalaca u skoro svakoj državi na planeti! Lepa igra brojki i slova koja ima i drugu stranu medalje.
FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

FIA IRC - Fiat spreman za Safary Rally

Andrea Navarra za volanom Fiat Grande Puntoa S2000 privodi kraju testove u Keniji blizu glavnog grada Najrobija. Nikakvi problemi nisu primećeni na bolidu i tim je spreman za afričku avanturu.
WRC Meksiko - Reli na visini!

WRC Meksiko - Reli na visini!

Ako se svetski reli šampionat može nazvati "cirkusom", takmičenje u Meksiku je u tom slučaju definitivno nastup na trapezu. Jedina runda WRCa koja se održava u Centralnoj i Severnoj Americi, najzapadniji reli šampionata ima još jednu osobenost. Svaki brzinski ispit se vozi na nadmorskoj visini većoj od 2000m!
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46