AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Kompanija Mitsubishi potvrdila je svoj povratak na svetske reli staze. Mitsubishi Rally Team najavljuje ucesce na svih 12 trka Svetskog Reli Sampionata, koji ce biti odrzani na evropskom tlu. Jos jedna lepa vest za sve ljubitelje finske skole voznje jeste potvrda da ce jednim Mitsibishi Lancer WRC bolidom upravljati Toni Gardemeister...

Mitsubishi i Toni Gardemeister ponovo u WRC-u !

Podrska kompletnom WRC projektu Mitsubishija dolazi od Ujedinjenih arapskih emirata, tako da ce timski kolega Toni Gardemeisteru biti sampion srednjo-istocne zone iz 2005. godine, Khaled Al Qassimi. Tim Mitsubishija bice prijavljen u kategoriji "Manufacturers", koja ce od sledece sezone naslediti ovogodisnju "Manufacturer 2" kategoriju. Sezona za Mitsubishi startuje u Monte Carlu, u januaru 2007. godine, sa bolidom Mitsubishi Lancer WRC specifikacije 2005, ali ubrzo posle Monte Carla mogla bi svetlost dana ugledati i specifikacija 2007. Goran Saric - Automagazin

WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

Iskusni Finac završio je kao drugoplasirani u Meksiku čime nije ni malo zadovoljan. Kada realno pogledamo, drugo mesto je više nego dobra pozicija ako se uzmu u obzir problemi sa motorom koje je Marcus imao prvog dana takmičenja. Ipak simpatični Broj Jedan (ne po godinama vec po statusu u timu Ford, naravno), predviđa....
WRC - Francois Duval spreman za povratak

WRC - Francois Duval spreman za povratak

Posle duge pauze, na reliju Portugal ponovo ćemo pratiti vožnje mladog belgijskog asa, Francoisa Duvala. Sa Škoda Fabiom WRC i novim suvozačem, Jean Francois Elstom, pokušaće da zaseni protivnike u fabričkim mašinama i možda se nametne nekom velikom bossu.
WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

Michel Nandan, tehnički direktor Suzuki reli tima, nada se da će japanski proizvođač ući u borbu za najviši plasman WRCa do 2009-e godine. Po njegovom mišljenju timu je potrebno tri, do četiri godine da dosegne pun potencijal.
FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

Još jedan od relista iz našeg okruženja uhvatiće se u koštac sa evropskom elitom. Hrvatska posle ulaska INA Delta relija u Šampionat Evrope, dobija i svog predstavnika u ovom prestižnom takmičenju, Juru Šebalja.
WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

Naftna kompanija OMV pozvala je decu do 14 godina starosti da osmisle i nacrtaju novi izgled Citroen Xsare WRC koju vozi Manfred Stohl u Svetskom Reli Šampionatu. Radovi se primaju do 14.aprila a Manfred će "novu" Xsaru provozati na reliju Nemačka u avgustu.
WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

Loeb je naizgled lako stigao do druge pobede ove sezone čime se popeo na drugu poziciju u generalnom plasmanu WRC i smanjio prednost Marcusa Gronholma. I pored odličnog relija za Citroen Sebaisten predviđa veliku borbu u nastavku šampionata.
WRC - Michelin tuži FIA

WRC - Michelin tuži FIA

Pre nekoliko dana FIA je objavila da će sledeće tri godine jedini snabdevač pneumaticima u WRCu biti italijanski Pirelli. Michelin i njihov brend BF Goodrich, danas su objavili da će pokrenuti legalnu proceduru protiv FIA, i kako oni kažu neregularnosti na raspisanom tenderu.
PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

Posle odustajanja na reliju Švedska Mark Higgins se u velikom stilu vratio u šampionat. Ubedljiva pobeda na teškom reliju i sa jakom konkurencijom, donela je novu snagu višestrukom šampionu Velike Britanije.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46