AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Mekee na 1.3 miliona funti do WRC-a

Mekee na 1.3 miliona funti do WRC-a

"WRC je mesto gde ja treba da budem" - izjavio je Kris Meeke i pozalio se novinarima da britanski vozaci nemaju dovoljnu podrsku drzave. E, moj Kris, sta onda treba da kazu ovi nasi!

Kako mladi Meeke tvrdi, mesta za volanom WRC bolida ima na pretek, samo treba mnogo novca. Konkretno, da bi nastupio za Kronos u sezoni 2007 potrebno mu je 1.3 miliona funti. Finska, Australija i Francuska finansijski podupiru svoje mlade talente, sto sa UK nije slucaj. Zbog toga je, kaze Kris, i 2005-te godine izgubio mesto u ekipi Subaru ( uleteo Atkinson ). Zato se ovih dana pre Bozica bacio na intenzivno trazenje sponzora, jer je za njega je ovo prelomni trenutak u karijeri. Sta reci na kraju, osim da mu pozelimo uspeha u popunjavanju fondova.

Mekee na 1.3 miliona funti do WRC-a

Jankovic Petar - Automagazin

WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

Naftna kompanija OMV pozvala je decu do 14 godina starosti da osmisle i nacrtaju novi izgled Citroen Xsare WRC koju vozi Manfred Stohl u Svetskom Reli Šampionatu. Radovi se primaju do 14.aprila a Manfred će "novu" Xsaru provozati na reliju Nemačka u avgustu.
WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

Loeb je naizgled lako stigao do druge pobede ove sezone čime se popeo na drugu poziciju u generalnom plasmanu WRC i smanjio prednost Marcusa Gronholma. I pored odličnog relija za Citroen Sebaisten predviđa veliku borbu u nastavku šampionata.
WRC - Michelin tuži FIA

WRC - Michelin tuži FIA

Pre nekoliko dana FIA je objavila da će sledeće tri godine jedini snabdevač pneumaticima u WRCu biti italijanski Pirelli. Michelin i njihov brend BF Goodrich, danas su objavili da će pokrenuti legalnu proceduru protiv FIA, i kako oni kažu neregularnosti na raspisanom tenderu.
PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

Posle odustajanja na reliju Švedska Mark Higgins se u velikom stilu vratio u šampionat. Ubedljiva pobeda na teškom reliju i sa jakom konkurencijom, donela je novu snagu višestrukom šampionu Velike Britanije.
WRC Meksiko - Loeb 30-ti put!

WRC Meksiko - Loeb 30-ti put!

Kao što se i očekivalo Sebastien Loeb dolazi do svog drugog trijumfa u sezoni 2007 i čak tridesetog u karijeri. Traumatična iskustva iz Švedske i Norveške ekipa Citroena potisnula je i četvrtim mestom Danija Sordoa čime je debi C4 WRC na makadamskoj podlozi više nego uspešan.
FIA IRC Safari - Opšta konfuzija

FIA IRC Safari - Opšta konfuzija

Iako je vozač Fiata, Andrea Navarra otišao na spavanje sa 21sec prednosti, ujutro ga je čekalo neprijatno iznenađenje. Tokom noći ta prednost se istopila na samo šest sekundi! Greške i problemi sa merenjem vremena se nastavljaju.
WRC Meksiko - Loeb drži konce u svojim rukama

WRC Meksiko - Loeb drži konce u svojim rukama

Drugi dan relija Meksiko, Loebu je doneo sigurno prvo mesto i pored znatnog ubrzanja Marcusa Gronholma koji je stigao do druge pozicije "preletevši" svoje mlađe rivale Hirvonena, Sordoa i Atkinsona. Razlika od minut ispred najbližeg protivnika po svoj prilici Citroenovom asu će biti više nego dovoljno da zabeleži drugu pobedu u ovogodišnjem Šampionatu Sveta.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46