AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Aigner vozi i sezonu 2007

Aigner vozi i sezonu 2007

Armin Schwarz menadzer RedBull Skoda tima, posle relija GB, objavio je da Andreas Aigner definitivno ostaje u sampionatu sveta i u sezoni 2007.

Ipak detaljnije informacije nisu poznate. Mladi Austrijanac je RedBull-ov vozac i ova firma ce nastaviti da ga sponzorise i pored relativno slabih rezultata u sezoni 2006. Da li ce Aigner i dalje biti za volanom Skode ili ce promeniti automobil ili cak klasu, znace se uskoro. Jedno je sigurno - imace bar jos jednu godinu da se uci. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

Michel Nandan, tehnički direktor Suzuki reli tima, nada se da će japanski proizvođač ući u borbu za najviši plasman WRCa do 2009-e godine. Po njegovom mišljenju timu je potrebno tri, do četiri godine da dosegne pun potencijal.
FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

Još jedan od relista iz našeg okruženja uhvatiće se u koštac sa evropskom elitom. Hrvatska posle ulaska INA Delta relija u Šampionat Evrope, dobija i svog predstavnika u ovom prestižnom takmičenju, Juru Šebalja.
WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

WRC - Deca Evrope crtaju za OMV

Naftna kompanija OMV pozvala je decu do 14 godina starosti da osmisle i nacrtaju novi izgled Citroen Xsare WRC koju vozi Manfred Stohl u Svetskom Reli Šampionatu. Radovi se primaju do 14.aprila a Manfred će "novu" Xsaru provozati na reliju Nemačka u avgustu.
WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

WRC - Sebastien Loeb: Biće borbe ove sezone!

Loeb je naizgled lako stigao do druge pobede ove sezone čime se popeo na drugu poziciju u generalnom plasmanu WRC i smanjio prednost Marcusa Gronholma. I pored odličnog relija za Citroen Sebaisten predviđa veliku borbu u nastavku šampionata.
WRC - Michelin tuži FIA

WRC - Michelin tuži FIA

Pre nekoliko dana FIA je objavila da će sledeće tri godine jedini snabdevač pneumaticima u WRCu biti italijanski Pirelli. Michelin i njihov brend BF Goodrich, danas su objavili da će pokrenuti legalnu proceduru protiv FIA, i kako oni kažu neregularnosti na raspisanom tenderu.
PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

PWRC Meksiko - Higgins juri ka tronu

Posle odustajanja na reliju Švedska Mark Higgins se u velikom stilu vratio u šampionat. Ubedljiva pobeda na teškom reliju i sa jakom konkurencijom, donela je novu snagu višestrukom šampionu Velike Britanije.
WRC Meksiko - Loeb 30-ti put!

WRC Meksiko - Loeb 30-ti put!

Kao što se i očekivalo Sebastien Loeb dolazi do svog drugog trijumfa u sezoni 2007 i čak tridesetog u karijeri. Traumatična iskustva iz Švedske i Norveške ekipa Citroena potisnula je i četvrtim mestom Danija Sordoa čime je debi C4 WRC na makadamskoj podlozi više nego uspešan.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46