AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

VALENTINO ROSSI OBECAVA PRELAZAK U WRC!

Moto GP zvezda, Valentino Rossi, potvrdio je svoj nastup na WRC rundi u Velikoj Britaniji 2007. godine. Posle prolaska kroz ciljnu rampu relija na Novom Zelandu, harizmaticni Italijan je kao jednu od opcija njegovih buducih profesija istakao ucesce u Svetskom Reli Sampionatu. U izjavi za "Gazetta dello Sport", Rossi je bio krajnje otvoren: "Da, WRC bi mogao biti moja buducnost..."

"Razmisljam kuda da usmerim moju karijeru kada zavrsim sa Moto GP. Iako imam sansu da postanem F1 vozac, mislim da je WRC dobro resenje. Jos uvek ne razmisljam o kompletnoj sezoni, ali u opciji je osmodelni program. Sledece godine sigurno cu nastupiti na WRC trci u Velikoj Britaniji, na kraju sezone. Rally za mene predstavlja najlepsu disciplinu auto sporta, i mislim da ce moje snage biti usmerene ka WRCu." - izjavio je sedmostruki prvak sveta u motociklizmu. Podsetimo, Rossi je na WRC rundi na Novom Zelandu ovog meseca zavrsio i svoj prvi WRC reli, i to na 11. poziciji. Goran Saric - Automagazin

WRC - Mikko Hirvonen priča...

WRC - Mikko Hirvonen priča...

U svom blogu, mlada zvezda svetskog relija Miko Hirvonen podelio je svoja iskustva iz Meksika i očekivanja za Portugal sa ljubiteljima WRCa iz celog sveta.
FIA IRC - I David Higgins u igri

FIA IRC - I David Higgins u igri

Pored svog brata Marka i bivši prvak Amerike u reliju, David Higgins, pokušava da intenzivira svoje učešće na međunarodnoj sceni. Posle objave da će u domaćem, britanskom, šampionatu nastupiti sa Toyota Corollom S2000, David ovih dana skuplja sredstva za učešće i u Intercontinental Rally Challengeu.
FIA ERC - Lista sve duža

FIA ERC - Lista sve duža

Posle dužeg vremena Šampionat Evrope u reliju poprima sve veći značaj. Iz dana u dan prijavljuje se sve veći broj posada. Do prvog takmičenja sezone, relija 1000 Miglia u Italiji, ostalo je nešto više od mesec dana i moguća je još veća "gužva" na startu ERCa 2007.
WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

Iskusni Finac završio je kao drugoplasirani u Meksiku čime nije ni malo zadovoljan. Kada realno pogledamo, drugo mesto je više nego dobra pozicija ako se uzmu u obzir problemi sa motorom koje je Marcus imao prvog dana takmičenja. Ipak simpatični Broj Jedan (ne po godinama vec po statusu u timu Ford, naravno), predviđa....
WRC - Francois Duval spreman za povratak

WRC - Francois Duval spreman za povratak

Posle duge pauze, na reliju Portugal ponovo ćemo pratiti vožnje mladog belgijskog asa, Francoisa Duvala. Sa Škoda Fabiom WRC i novim suvozačem, Jean Francois Elstom, pokušaće da zaseni protivnike u fabričkim mašinama i možda se nametne nekom velikom bossu.
WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

Michel Nandan, tehnički direktor Suzuki reli tima, nada se da će japanski proizvođač ući u borbu za najviši plasman WRCa do 2009-e godine. Po njegovom mišljenju timu je potrebno tri, do četiri godine da dosegne pun potencijal.
FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

Još jedan od relista iz našeg okruženja uhvatiće se u koštac sa evropskom elitom. Hrvatska posle ulaska INA Delta relija u Šampionat Evrope, dobija i svog predstavnika u ovom prestižnom takmičenju, Juru Šebalja.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46