AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Aigner vozi i sezonu 2007

Aigner vozi i sezonu 2007

Armin Schwarz menadzer RedBull Skoda tima, posle relija GB, objavio je da Andreas Aigner definitivno ostaje u sampionatu sveta i u sezoni 2007.

Ipak detaljnije informacije nisu poznate. Mladi Austrijanac je RedBull-ov vozac i ova firma ce nastaviti da ga sponzorise i pored relativno slabih rezultata u sezoni 2006. Da li ce Aigner i dalje biti za volanom Skode ili ce promeniti automobil ili cak klasu, znace se uskoro. Jedno je sigurno - imace bar jos jednu godinu da se uci. Jankovic Petar - Automagazin

PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

Samo sedam dana nakon dramatičnog odustajanja na reliju Meksiko, prošlogodišnji šampion u Production klasi, Al Attiyah je neslavno završio i Oman reli, takmičenje u sastavu FIA Middle East Rally Championshipa.
Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Ovih dana šampion Bugarske u reliju, Mitko Iliev se nalazi u Italiji gde obnavlja svoj vozni park sa novim Mitsubishi Lancerom EVO 9. Da stvar bude zanimljivija Iliev je iskoristio priliku da se upozna i sa Fiat Puntom S2000.
WRC - Mikko Hirvonen priča...

WRC - Mikko Hirvonen priča...

U svom blogu, mlada zvezda svetskog relija Miko Hirvonen podelio je svoja iskustva iz Meksika i očekivanja za Portugal sa ljubiteljima WRCa iz celog sveta.
FIA IRC - I David Higgins u igri

FIA IRC - I David Higgins u igri

Pored svog brata Marka i bivši prvak Amerike u reliju, David Higgins, pokušava da intenzivira svoje učešće na međunarodnoj sceni. Posle objave da će u domaćem, britanskom, šampionatu nastupiti sa Toyota Corollom S2000, David ovih dana skuplja sredstva za učešće i u Intercontinental Rally Challengeu.
FIA ERC - Lista sve duža

FIA ERC - Lista sve duža

Posle dužeg vremena Šampionat Evrope u reliju poprima sve veći značaj. Iz dana u dan prijavljuje se sve veći broj posada. Do prvog takmičenja sezone, relija 1000 Miglia u Italiji, ostalo je nešto više od mesec dana i moguća je još veća "gužva" na startu ERCa 2007.
WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

Iskusni Finac završio je kao drugoplasirani u Meksiku čime nije ni malo zadovoljan. Kada realno pogledamo, drugo mesto je više nego dobra pozicija ako se uzmu u obzir problemi sa motorom koje je Marcus imao prvog dana takmičenja. Ipak simpatični Broj Jedan (ne po godinama vec po statusu u timu Ford, naravno), predviđa....
WRC - Francois Duval spreman za povratak

WRC - Francois Duval spreman za povratak

Posle duge pauze, na reliju Portugal ponovo ćemo pratiti vožnje mladog belgijskog asa, Francoisa Duvala. Sa Škoda Fabiom WRC i novim suvozačem, Jean Francois Elstom, pokušaće da zaseni protivnike u fabričkim mašinama i možda se nametne nekom velikom bossu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46