AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Michael "Beef" Park Trophy

Michael

Posle nesto vise od godinu dana nakog tragicnog incidenta i pogibije Michael Park-a Beef-a, grupa prijatelja i kolega u secanje na ovog hrabrog momka, osnovala je Michael Park "Beef" Trophy, koji ce sigurno prerasti u tradicionalnu nagradu. Trofej od bronze, koji ce se svake godine urucivati suvozacu koji je ostavio najveci trag u predhodnoj sezoni, izradio je cuveni francuski umetnik Francois Chevalier.

Prvi koji je imao cast da ponese priznanje je niko drugi do Daniel Elena, covek koji je pored Loeb-a osvojio tri uzastopne titule, oborio rekord i zabelezio 28 pobeda, i sto je najvaznije nakon tragicnog dogadjaja 2005-te godine, zajedno sa svojim kolegom Loeb-om, resio da ne vozi reli do kraja, i time osvajanje titule odloze na neko vreme i pored znacajne prednosti u generalnom plasmanu. Svecano urucenje bice obavljeno 1.decembra u servisnom parku relija GB, a Daniel-u trofej ce uruciti Marie Park, Michael-ova supruga, uz prisustvo dece i mnogobrojne rodbine i prijatelja. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - Mikko Hirvonen priča...

WRC - Mikko Hirvonen priča...

U svom blogu, mlada zvezda svetskog relija Miko Hirvonen podelio je svoja iskustva iz Meksika i očekivanja za Portugal sa ljubiteljima WRCa iz celog sveta.
FIA IRC - I David Higgins u igri

FIA IRC - I David Higgins u igri

Pored svog brata Marka i bivši prvak Amerike u reliju, David Higgins, pokušava da intenzivira svoje učešće na međunarodnoj sceni. Posle objave da će u domaćem, britanskom, šampionatu nastupiti sa Toyota Corollom S2000, David ovih dana skuplja sredstva za učešće i u Intercontinental Rally Challengeu.
FIA ERC - Lista sve duža

FIA ERC - Lista sve duža

Posle dužeg vremena Šampionat Evrope u reliju poprima sve veći značaj. Iz dana u dan prijavljuje se sve veći broj posada. Do prvog takmičenja sezone, relija 1000 Miglia u Italiji, ostalo je nešto više od mesec dana i moguća je još veća "gužva" na startu ERCa 2007.
WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

WRC - Marcus Gronholm kao prorok!

Iskusni Finac završio je kao drugoplasirani u Meksiku čime nije ni malo zadovoljan. Kada realno pogledamo, drugo mesto je više nego dobra pozicija ako se uzmu u obzir problemi sa motorom koje je Marcus imao prvog dana takmičenja. Ipak simpatični Broj Jedan (ne po godinama vec po statusu u timu Ford, naravno), predviđa....
WRC - Francois Duval spreman za povratak

WRC - Francois Duval spreman za povratak

Posle duge pauze, na reliju Portugal ponovo ćemo pratiti vožnje mladog belgijskog asa, Francoisa Duvala. Sa Škoda Fabiom WRC i novim suvozačem, Jean Francois Elstom, pokušaće da zaseni protivnike u fabričkim mašinama i možda se nametne nekom velikom bossu.
WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

WRC - Suzuki: U borbu za titulu 2009-e

Michel Nandan, tehnički direktor Suzuki reli tima, nada se da će japanski proizvođač ući u borbu za najviši plasman WRCa do 2009-e godine. Po njegovom mišljenju timu je potrebno tri, do četiri godine da dosegne pun potencijal.
FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

FIA ERC - Šebalj u trci za evropsku krunu

Još jedan od relista iz našeg okruženja uhvatiće se u koštac sa evropskom elitom. Hrvatska posle ulaska INA Delta relija u Šampionat Evrope, dobija i svog predstavnika u ovom prestižnom takmičenju, Juru Šebalja.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46