AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar Rally 2007

Dakar Rally 2007

Sve smo bliži 29-tom izdanju najpoznatijeg svetskog RallyRaid-a. 6-tog Januara 2007 kreće nova avantura.

Dakar Rally 2007

Vozači automobila, motorcikala i kamiona okupiće se u Lisbon-u odmah nakon Nove Godine i započeti put dug tačno 8.696 kilometara od kojih je 5.010 protiv štoperice. Nakon petnaest dana cilj je naravno u Dakar-u. Kao i zadnjih godina najveća borba u klasi automobila vodiće se između ekipa Mitsubishi i Volkswagen. Japanski tim juriša na sedmu pobedu a imena kao Stephane Peterhansel, Joan "Nani" Roma, Luc Alphand i Hiroshi Masuoka govore sama za sebe.

Dakar Rally 2007

Sa druge strane nemački tim, sa novim turbo-dizel motorom u svom Tourag-u 2, naravno da ima planove da stavi tačku na dominaciju timova sa dalekog istoka. Mark Miller, Carlos Sainz, Ari Vatanen i Giniel de Villiers su oni koji taj zadatak moraju da ispune. Posle prošlogodišnjeg drugog mesta ( najboljeg i za VW i za jednog dizelaša ) apetiti su sigurno veliki.

Dakar Rally 2007

A drugi timovi? Schlesser je ponovo tu sa svojim Ford-Buggy-em, čuvena Jutta Kleinschmidt ovaj put vozi BMW kao i šampion PWRC-a Nasser Al Atiiyah, ali svi oni su daleko od favorita i samo čudo može da se desi da neko drugi osim timova Mitsubishi i VW završi na pobedničkom postolju. Janković Petar - Automagazin

WRC - Galli opet u problemima

WRC - Galli opet u problemima

Iako je prvobitno objavljeno da će Gigi Galli učestvovati na osam relija svetskog šampionata, Italijan za sada ima "love" samo za još dva, Portugal i domaći Rally d'Italija.
PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

Samo sedam dana nakon dramatičnog odustajanja na reliju Meksiko, prošlogodišnji šampion u Production klasi, Al Attiyah je neslavno završio i Oman reli, takmičenje u sastavu FIA Middle East Rally Championshipa.
Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Ovih dana šampion Bugarske u reliju, Mitko Iliev se nalazi u Italiji gde obnavlja svoj vozni park sa novim Mitsubishi Lancerom EVO 9. Da stvar bude zanimljivija Iliev je iskoristio priliku da se upozna i sa Fiat Puntom S2000.
WRC - Mikko Hirvonen priča...

WRC - Mikko Hirvonen priča...

U svom blogu, mlada zvezda svetskog relija Miko Hirvonen podelio je svoja iskustva iz Meksika i očekivanja za Portugal sa ljubiteljima WRCa iz celog sveta.
FIA IRC - I David Higgins u igri

FIA IRC - I David Higgins u igri

Pored svog brata Marka i bivši prvak Amerike u reliju, David Higgins, pokušava da intenzivira svoje učešće na međunarodnoj sceni. Posle objave da će u domaćem, britanskom, šampionatu nastupiti sa Toyota Corollom S2000, David ovih dana skuplja sredstva za učešće i u Intercontinental Rally Challengeu.
FIA ERC - Lista sve duža

FIA ERC - Lista sve duža

Posle dužeg vremena Šampionat Evrope u reliju poprima sve veći značaj. Iz dana u dan prijavljuje se sve veći broj posada. Do prvog takmičenja sezone, relija 1000 Miglia u Italiji, ostalo je nešto više od mesec dana i moguća je još veća "gužva" na startu ERCa 2007.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46