AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford i Hirvonen pod policijskom istragom

Ford i Hirvonen pod policijskom istragom

Kako tvrdi vise ocevidaca, pred Wales Rally, na upoznavanju staze pred samo takmicenje, Mikko Hirvonen je vozeci u suprotnom pravcu naleteo na drugo vozilo nateravsi ga da sleti s puta i zavrsi na krovu.

Da stvar bude jos gora, ni Mikko ni Gronholm, koji je isao odmah iza, nisu stali da provere da li ima povredjenih. Posle incidenta, posada prevrnutog automobila, takodje ucesnik relija, obratila se Willson-u za objasnjenje, ali ovaj nije bio zainteresovan za razgovor. Za sada ova vest zalazi vise u sferu spekulacija i niko je nije ni potvrdio ni demantovao. Ali uglavnom, tamo gde ima dima ima i vatre. Jankovic Petar - Automagazin

WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

Predhodna dva dana na Sardiniji ekipa Citroena pokušavala je da odradi testove u uslovima najsličnijim onim koji ih očekuju na predstojećoj rundi Šampionata Sveta. Na žalost, nije im baš sve išlo od ruke.
FIA ERC - Bugari dolaze

FIA ERC - Bugari dolaze

Na našim stranicama ste već imali priliku da čitate o prezentaciji i najavi učešća Kruma Doncheva u Šampionatu Evrope. Kao i prošle godine pridružiće mu se i Dimitar Iliev.
WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

Neko bi možda pomislio da je ovako bombastična izjava pomalo preambiciozna za mladog Finca. Ali ako uzmemo u obzir šta je do sada pokazao i sa čim se takmiči u ovogodišnjem šampionatu (Ford Focus WRC) Jarrijevi planovi se lako mogu obistiniti.
WRC - Galli opet u problemima

WRC - Galli opet u problemima

Iako je prvobitno objavljeno da će Gigi Galli učestvovati na osam relija svetskog šampionata, Italijan za sada ima "love" samo za još dva, Portugal i domaći Rally d'Italija.
PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

Samo sedam dana nakon dramatičnog odustajanja na reliju Meksiko, prošlogodišnji šampion u Production klasi, Al Attiyah je neslavno završio i Oman reli, takmičenje u sastavu FIA Middle East Rally Championshipa.
Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Ovih dana šampion Bugarske u reliju, Mitko Iliev se nalazi u Italiji gde obnavlja svoj vozni park sa novim Mitsubishi Lancerom EVO 9. Da stvar bude zanimljivija Iliev je iskoristio priliku da se upozna i sa Fiat Puntom S2000.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46