AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Urmo Aava sledece sezone u Xsari WRC?

Urmo Aava sledece sezone u Xsari WRC?

Aktuelni juniorski vicesampion sveta u reliju, Estonac Urmo Aava, mogao bi sledece sezone oprobati svoje vozacke sposobnosti u WRC bolidu. Naime, 27-godisnji Aava je najstariji ucesnik juniorskog sampionata sveta u reliju, i posle tri godine nastupa u JWRC kategoriji, mogao bi se vec sledece sezone oprobati sa Big Boysima...

Ukoliko nastavi svoje aktivnosti u JWRC kategoriji, sledeca sezona bice poslednja u juniorima zbog starosne granice. Estonac je trenutno u pregovorima o produzetku saradnje sa Suzukijem, timom za koji vozi vec tri godine, a kontakti su uspostavljeni i sa Renaultom.

Urmo Aava sledece sezone u Xsari WRC?

Jedna od stavki pregovora timova sa Estoncem jeste i njihova podrska njegovom postepenom ukljucivanju u WRC sledece sezone. Urmo Aava je pred start WRC runde u Velikoj Britaniji vec probao bolid Peugeot 307 WRC koji priprema francuski tim Bozian Racing za vozaca OMV-a Manfreda Stohla. Prema pisanju nemackog portala Rallye-Magazin.de , Aava bi sledece sezone mogao nastupiti na nekoliko trka u bolidu Citroen Xsara WRC koji priprema francuski tim PH Sport. Goran Saric - Automagazin

WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

Predhodna dva dana na Sardiniji ekipa Citroena pokušavala je da odradi testove u uslovima najsličnijim onim koji ih očekuju na predstojećoj rundi Šampionata Sveta. Na žalost, nije im baš sve išlo od ruke.
FIA ERC - Bugari dolaze

FIA ERC - Bugari dolaze

Na našim stranicama ste već imali priliku da čitate o prezentaciji i najavi učešća Kruma Doncheva u Šampionatu Evrope. Kao i prošle godine pridružiće mu se i Dimitar Iliev.
WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

Neko bi možda pomislio da je ovako bombastična izjava pomalo preambiciozna za mladog Finca. Ali ako uzmemo u obzir šta je do sada pokazao i sa čim se takmiči u ovogodišnjem šampionatu (Ford Focus WRC) Jarrijevi planovi se lako mogu obistiniti.
WRC - Galli opet u problemima

WRC - Galli opet u problemima

Iako je prvobitno objavljeno da će Gigi Galli učestvovati na osam relija svetskog šampionata, Italijan za sada ima "love" samo za još dva, Portugal i domaći Rally d'Italija.
PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

PWRC - Nasser Al Attiyah ponovo na krovu

Samo sedam dana nakon dramatičnog odustajanja na reliju Meksiko, prošlogodišnji šampion u Production klasi, Al Attiyah je neslavno završio i Oman reli, takmičenje u sastavu FIA Middle East Rally Championshipa.
Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Rally - Dimitar Iliev u klasi S2000?

Ovih dana šampion Bugarske u reliju, Mitko Iliev se nalazi u Italiji gde obnavlja svoj vozni park sa novim Mitsubishi Lancerom EVO 9. Da stvar bude zanimljivija Iliev je iskoristio priliku da se upozna i sa Fiat Puntom S2000.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46