AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Kris Meeke - Gotovo je!

Kris Meeke - Gotovo je!

Posle objave Kronos-a da će za njih u sezoni 2007. voziti Stohl i Cralsson, mladi Meeke je u svom intervjuu za Belfast Telegraph izjavio da se odrekao svojih WRC snova: "Teško je boriti se tamo, gde novac, a ne talenat, znače sve!". Surovo otrežnjenje, koje izgleda čeka još mnogo mladih talenata.

Kris Meeke - Gotovo je!

Meeke je dobio od RedBull tima poziv da zajedno sa Austrijancem Aignerom nastupi u PCWRC šampionatu, ali je tu ponudu glat odbio jer ne vidi nikakav interes da se takmiči u klasi Production. Mnogi šampioni te klase, i pored sjajnih rezultata i titula, nisu napredovali u karijeri, kaže Meeke aludirajući na Martin Rowea i Niall McShea. Kriss je naglasio da je dosta živeo u snovima i da je rešio da ponovo živi u stvarnom svetu. Za sada će se posvetiti sebi, odmoriti i dobro razmisliti o svojoj budućnosti. Stvarno bi bila šteta da ovakav talenat propadne, ali kao što i sam Meeke kaže, danas se u svetu relija cene drugi kvaliteti! Janković Petar - Automagazin

WRC - Galli: Novi sponzori

WRC - Galli: Novi sponzori

Gigi Galliju se ipak osmehnula sreća. Posle dramatične objave da neće imati sredstava da ostvari plan zacrtan za ovu sezonu ponovo mu u pomoć priskaču zemljaci. ACI (Automobile Club Italy) i CSAI (Italian Car Sporting Commission) su novi članovi Gallijevog poola sponzora.
WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

WRC - Citroen: Testovi pred reli Portugal

Predhodna dva dana na Sardiniji ekipa Citroena pokušavala je da odradi testove u uslovima najsličnijim onim koji ih očekuju na predstojećoj rundi Šampionata Sveta. Na žalost, nije im baš sve išlo od ruke.
FIA ERC - Bugari dolaze

FIA ERC - Bugari dolaze

Na našim stranicama ste već imali priliku da čitate o prezentaciji i najavi učešća Kruma Doncheva u Šampionatu Evrope. Kao i prošle godine pridružiće mu se i Dimitar Iliev.
WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

WRC - Latvala: Uzimaću bodove na svakom reliju!

Neko bi možda pomislio da je ovako bombastična izjava pomalo preambiciozna za mladog Finca. Ali ako uzmemo u obzir šta je do sada pokazao i sa čim se takmiči u ovogodišnjem šampionatu (Ford Focus WRC) Jarrijevi planovi se lako mogu obistiniti.
WRC - Galli opet u problemima

WRC - Galli opet u problemima

Iako je prvobitno objavljeno da će Gigi Galli učestvovati na osam relija svetskog šampionata, Italijan za sada ima "love" samo za još dva, Portugal i domaći Rally d'Italija.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46