AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

Procitajte sta se desava pred sam pocetak relija u GB....

- Reli u Britaniji bice poslednji na kome ce Subaru tim nastaputi sa Pirelli pneumaticima. Posle 12 godina i 46 WRC pobeda, tri vozacke i tri titule konstruktora, BF Goodrich ce zameniti Pirelli koji su mnogi krivili za lose rezultate Subaru-a u poslednje vreme.

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Stohl do sada ima odlican ucinak na reliju GB ( sedmo, osmo i peto mesto u poslednje tri godine, plus dve pobede u PWRC-u ), i razumljivo velike ambicije ove godine. Austrijanac najuspesniju sezonu u WRC kategoriji sigurno bi voleo da zavrsi na cetvrom mestu u generalnom pasmanu sampionata, ali na putu ostvarenja te zelje stoji otkrovljenje ove sezone, mladi Spanac Dani Sordo. Ovaj dvoboj je jos jedan razlog vise da pratite ovaj reli.

- Kada smo vec kod Sorda, Spanac je na danas odrzanom shakedown-u ostetio svoj bolid udarcem u stenu, ali je ekipa mehanicara Kronos-a uspela da osposobi Xsaru tako da je ipak uspeo da odvoza "zagrevanje".

WRC - Rally Walles, najnovije vesti

- Zalba P.G.Anderson-a komisiji FIA je odbijena. Naime Svedjaninu je oduzeto deset bodova osvojenih na reliju Turska nakon sto je "uhvacen" u intervenciji mehanicara na nedozvoljenom mestu posle zadnjeg brzinca. Anderson je naravno tvrdio da su sumnje neosnovane i da je mehanicar slučajno stajao pored auta sa rukama u dzepovima, ali komisija FIA-e je ostala dosledna prvobitnoj odluci. Tako ce se ipak o tituli u klasi JWRC odlucivati na stazi, a P.G. ce proiv sebe imati ni manje ni vise nego Jozef Beres-a, Urmo Aava-a, Guy Wilks-a, Patrick Sandell-a i Kris Meeke-a. Malo li je za dobru trku! Jankovic Petar - Automagazin

Rally - S2000 pokorili Španiju

Rally - S2000 pokorili Španiju

Otvaranje "asfaltne" sezone relija u Španskoj donelo je totalnu dominaciju bolida klase S2000. Miguel Fuster, za volanom Abarth Punta S2000, završio je takmičenje sa više od minut prednosti ispred Alberta Hevie sa VW Polom S2000.
FIA IRC - Tsjoen: S2000 je korak napred

FIA IRC - Tsjoen: S2000 je korak napred

Trostruki prvak Belgije Pieter Tsjoen ove sezone će nastupiti na pet relija Intercontinental Rally Challenge serije počev od domaćeg relija Ypress. 33-godišnji Belgijanac se odlučio za Fiat Grande Punto S2000 kao oružje za boj.
WRC Portugal - Sordo u prednosti

WRC Portugal - Sordo u prednosti

Po prvi put u svojoj karijeri Dani Sordo je u "prednosti" u odnosu na svog timskog kolegu Sebastiena Loeba. Ali za sada samo u poznavanju staza na predstojećem reliju Portugal.
WRC - Galli: Novi sponzori

WRC - Galli: Novi sponzori

Gigi Galliju se ipak osmehnula sreća. Posle dramatične objave da neće imati sredstava da ostvari plan zacrtan za ovu sezonu ponovo mu u pomoć priskaču zemljaci. ACI (Automobile Club Italy) i CSAI (Italian Car Sporting Commission) su novi članovi Gallijevog poola sponzora.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46