AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Kronos OMV Racing

Kronos OMV Racing

Prema pisanju belgijskog sajta turbomagazine.be Manfred Stohl i Daniel Carlsson sledece sezone nastupaju za Kronos Racing!

Iako jos uvek nepotvrdjena, ova vest je svetom WRC-a odjeknula kao bomba. Ne verujem da je iko nesto slicno ocekivao. OMV boje ce se naci ponovo bar na jednoj Xsara-i, a ova vest moze da znaci da u sampionatu nece biti ni jednog Peugeot-a 307 WRC i tima Bozian, sto je takodje veoma cudno posle odlicnih ovogodisnih rezultata. Stohl ce po pricama nastupiti na svih 16 relija, dok Daniel nastupa na sest ( Sweden, Norway, Sardinia, Portugal, Greece i Finland ). Ako su sve ove spekulacije tacne, imacemo jos jedan odlican tim sa odlicnim vozacima. Predstoji nam zaista zanimljiv sampionat. Ima li koga da ne ocekuje sa nestrpljenjem Monte? Jankovic Petar - Automagazin

WRC – Sud odbacio primedbe Michelina

WRC – Sud odbacio primedbe Michelina

FIA je danas objavila zvanično saopštenje u kome se kaže da je sud u Francuskoj odbacio Michelinov zahtev da se poništi tender na kome je snabdevanje timova svetskog šampionata od 2008-e godine dodeljeno Pirelliju.
Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Premijera novog bolida u klasi WRC očekuje se sa velikim nestrpljenjem. Prvo najavljen za reli 1000 Jezera u Finskoj, pa "odložen" za Korziku, Suzuki SX4 WRC bez sumnje i dalje pleni veliku pažnju.
WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46