AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Game Over Aigner!

Game Over Aigner!

Igre su izgleda konacno zavrsene. Posle jednogodisnje avanture u najjacoj klasi pulen RedBull-a Andreas Aigner se vraca tamo gde mu je i mesto, u skolu.

Game Over Aigner!

Da novac u modernom reli sportu moze sve ima mnogo dokaza. Aigner i Wilson Jr. su najkonkretniji primeri, i dok sin menadzera Ford-a nastavlja svoju WRC karijeru, Austrijanac je posle povlacenja Skode odlucio da kako on kaze, osvoji titulu u klasi PWRC. Bez namere da nekoga podcenjujem, mislim da su ciljevi malo previsoki. Sa Aignerom pored RedBull-a i dalje ce biti Team Baumschlager Rally Racing, zaduzen za pripremu Mitsubishi Lancer-a EVO 9. Ipak pored nastupa u PWRC-u, Red Bull Rally Team i dalje ima nameru da Aigner-a izgura kao WRC vozaca na nekoliko probranih relija sezone. Jos uvek nije poznato ni sta ce voziti ni na kojim ce relijima nastupiti. Para i dalje vrti.... Jankovic Petar - Automagazin

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Premijera novog bolida u klasi WRC očekuje se sa velikim nestrpljenjem. Prvo najavljen za reli 1000 Jezera u Finskoj, pa "odložen" za Korziku, Suzuki SX4 WRC bez sumnje i dalje pleni veliku pažnju.
WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46