AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Rally GB, poslednji reli sezone 2006

Dosli smo do kraja ovogodisnjeg svetskog sampionata u reliju. Pobednici u kategoriji vozaca i konstruktora su poznati a Loeb je toliko dominirao da je svetu uspeo da dokaze da je isto toliko los biciklista koliko je dobar vozac. Ipak cuveni RAC ni ove godine sigurno nece biti dosadan. U WRC kategoriji svi su rastereceni obaveza i ocekuje se prava junacka borba bez timskih naredjenja. U pretnjama prednjaci mladi Hirvonen, a koliko je brz, i sto je mnogo bitnije da li je brzi od glavnog konkurenta ( u odsustvu Loeb-a ) Gronholma ostaje da vidimo.

Najzanimljivije ce sigurno biti u klasi JWRC, gde ce bukvalno sest vozaca odlucivati o sampionu u klasi "juniora". Vozaci Suzukija PG Anderson i Guy Wilks sigurno imaju najvece sanse, ali ima i onih koji ocekuju iznenadjenje u vidu Estonca Aavea. Jos jedna veoma bitna stvar za one koji prate svetsku reli scenu je povratak Toyote u WRC ali ovoga puta sa Corolom S2000 bolidom za cijim volan ce biti najmladji clan klana McRae, Alister. Automobil se odlicno pokazao u sampionatu Juzne Afrike a ovo je odlicna prilika da se izvrse testovi u Evropi pred narednu sezonu Jos samo da podsetimo da se reli vozi predstojeceg vikenda i da cemo se truditi da Vam prezentujemo najzanimljivija desavanja iz Velskih suma. Jankovic Petar - Automagazin

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Premijera novog bolida u klasi WRC očekuje se sa velikim nestrpljenjem. Prvo najavljen za reli 1000 Jezera u Finskoj, pa "odložen" za Korziku, Suzuki SX4 WRC bez sumnje i dalje pleni veliku pažnju.
WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46