AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Impreza WRC 07

Nova Impreza WRC 07

Kako je priznao jedan od direktora WRC Subaru team-a, Paul Howarth, nova evolucija Impreze WRC ce imati debi najverovatnije na Mexico Rally-u, cetvrtom u sampionatu koji je pred nama.

Nova Impreza WRC 07

Subaru je do sada uglavnom svoje nove modele predstavljao vec na prvom reliju sezone, ali ovog puta menadzment tima se odlucio za malo izmenjenu taktiku, koja bi trebalo da da dugorocnije rezultate. Ipak spolja necemo videti nikakve dramaticne razlike izmedju stare i nove Impreza-e. Najvece promene bice napravljene ispod "koze" automobila.

Iako Petter Solberg ima nameru da pocne da pobedjuje od samog pocetka sezone, a posebno na Norway Rally-u, morace malo da priceka na poboljsanu verziju svog bolida. Izgleda da je Subaru poceo da uci na nekim svojim greskama iz predhodnih sezona. Naravno, mislim da svi ljubitelji relija sa nestrpjenjem ocekuju da se tim Subaru konsoliduje i konacno vrati u borbu za sam vrh, jer duel samo izmedju Ford-a i Citroen-a zna da ponekad bude malo dosadan i predvidiv. Jankovic Petar - Automagazin

WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

Na dva relija ovogodišnjeg Intercontinental Rally Challengea, San Remo u septembru i Rallye du Valais u oktobru, publika će imati priliku da vidi potpuno novog dizel trkača, Abarth Grande Punto Diesel.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46