AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem "elektronskih zutih zastavica"

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem

Na WRC rundi u Velikoj Britaniji, koja se odrzava predstojeceg vikenda, Svetska Auto Federacija,FIA, ce premijerno testirati novi bezbednosni sistem. Novi sistem "elektronskih zutih zastavica" ce pomocu led dioda u WRC bolidima blagovremeno bezicnim putem upozoriti vozace na nebezbedne elemente na brzinskom ispitu. Novi testni sistem bice instaliran na 20 WRC bolida...

Zahvaljujuci ovom sistemu, WRC piloti ce imati pravovremene informacije o neplaniranim dogadjanjima na samoj stazi, i moci ce da preduzmu odgovarajuce poteze. U kabinu WRC bolida instalirana je zuta lampica, a posada ce biti obavestena i zvucnim signalom.

WRC Wales Rally - FIA testira novi sistem

Ukoliko se ovaj sistem "elektronskih zutih zastavica" pokaze kao pozitivno, jednostavno i pouzdano resenje, u kratkom periodu, mogao bi postati obavezan i na ostalim WRC trkama sledece sezone. Glavni cilj pomenutog sistema jeste povecati bezbednost takmicara na udaljenim deonicama brzinskih ispita, koji su nepristupacni i neobezbedjeni. Goran Saric - Automagazin

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Rally - Prvi video Suzukija SX4 WRC

Premijera novog bolida u klasi WRC očekuje se sa velikim nestrpljenjem. Prvo najavljen za reli 1000 Jezera u Finskoj, pa "odložen" za Korziku, Suzuki SX4 WRC bez sumnje i dalje pleni veliku pažnju.
WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46