AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Czopik i VW Polo S2000 u ERC-u 07

Czopik i VW Polo S2000 u ERC-u 07

Posle Italijana Fontana-e, bivši šampion Poljske Tomasz Czopik je obelodanio plan da osvoji Evropu sa S2000 bolidom.

Czopik i VW Polo S2000 u ERC-u 07

Razvijen u Južnoj Africi, Polo 5 S2000-R, nakon prošlogodišnjeg pojavljivanja na reliju Condroz sa Loix-o za volanom, konačno započinje svoj "život" i u Evropi. Czopik će zajedno sa belgijskim RGRS timom i novim suvozačem, Ukrajincem Glib Zagoryi-em, pokušati da Fiat-u pomrsi račune. Glib je inače "odgovoran" za sponzorstvo od strane ukrajinske farmaceutske firme Darnitsa. Sada već bivši suvozač Lukasz Wronski preuzeće ulogu timkoordinatora. Pored evropskog šampionata Czopik će učestvovati i na nekoliko relija u Poljskoj a zajedno sa timom već je testirao Polo-a u Francuskoj i Nemačkoj. Pa kako smo se nadali za sada nije loše. Još samo da se potvrde glasine o Isik-ovom učešću u ERC-u i eto dobre borbe. Janković Petar - Automagazin

WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

Na dva relija ovogodišnjeg Intercontinental Rally Challengea, San Remo u septembru i Rallye du Valais u oktobru, publika će imati priliku da vidi potpuno novog dizel trkača, Abarth Grande Punto Diesel.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46