AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Galli ipak nastupa u sezoni 2007!

Galli ipak nastupa u sezoni 2007!

Konačno lepa vest za navijače Gigi-ja Galli-ja! Svog ljubimca će videti već na reliju u Švedskoj za volanom Xsara-e WRC.

Galli ipak nastupa u sezoni 2007!

Zajedno sa timom PH Sport harizmatični Italijan će u najboljem slučaju nastupiti na osam relija predstojeće sezone. Prvi će biti Uddeholm Swedish Rally sledećeg meseca, a ostali će zavisiti od finansijske konstrukcije tima PH. Galli očekuje pomoć i od Citroen Sport-a ali će tim u suštini biti italijanski. Gigi ističe da predstoji i period adaptacije na Citroen koji će najverovatnije nastupiti na samim relijima jer vremena za testove neće biti. Ipak se nada da će moći da napravi rezultate koji će ga nametnuti nekom od fabričkih timova. Kako i Gigi naglašava uzmite ove informacije sa rezervom, čisto da se ne urekne, a sve će se konačno znati krajem januara. Janković Petar - Automagazin

WRC Argentina - Lista prijava

WRC Argentina - Lista prijava

Organizatori relija Argentina objavili su zvaničnu listu prijava za takmičenje koje će se održati početkom maja. Ukupno 79 posada od kojih samo 13 WRC bolida.
WRC – Atkinson menja suvozača

WRC – Atkinson menja suvozača

Glenn Macneall je sedeo na mestu suvozača još od 2004-e godine kada se mladi Atkinson i priključio timu Subaru. Još uvek nije poznato ko će zauzeti njegovo mesto.
WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

WRC Portugal - Carlsson: Tri od tri

Drugi vozač tima OMV Kronos, Daniel Carlsson, od tri relija ove sezone sva tri je završio u prvih osam. Na reliju Portugal Daniel je, nakon penalizacije vozača Forda, stigao do šeste pozicije u generalnom plasmanu.
WRC Portugal - I na kraju, Loeb

WRC Portugal - I na kraju, Loeb

Pred 20.000 posetilaca na Algarve Stadiumu, u velikom stilu praćen ovacijama navijača, Sebastien Loeb dolazi do pobede broj 31 u svojoj karijeri i treće ove sezone.
FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

FIA IRC - Abarth Grande Punto Diesel

Na dva relija ovogodišnjeg Intercontinental Rally Challengea, San Remo u septembru i Rallye du Valais u oktobru, publika će imati priliku da vidi potpuno novog dizel trkača, Abarth Grande Punto Diesel.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46