AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Najbržim vremenom na superspecijalu, Gronholm je overio pobedu i završio u velikom stilu za njega perfektan reli. Prvi dan malo problema sa gumama, a onda dva dana potpune dominacije donele su Fincu prvu pobedu u sezoni 2007, čime se probio na drugo mesto u generali ( 16 bodova ) iza Sebastiena Loeba ( 18 bodova ) koji je danas morao da se zadovolji drugom stepenicom na pobedničkom postolju.

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Odličan rezultat Forda upotpunili su Miko Hirvonen trećim, i Hening Solberg četvrtim mestom. Daniel Carlsson je OMV Kronos Xsarau doveo do pete pozicije dok je njegov klupski kolega Stohl uzeo dva boda u Švedskoj, što je za njega izuzetan uspeh. Toni Gardemeister je vozio odlično ali mehanički problemi na Mitsubishiju sprečili su ga da zauzme bolju poziciju ove godine. Šesto mesto sigurno neće zadovoljiti brzog Finca. Subaru je imao još jedan od loših vikenda. Petter Solberg je odustao a i mladi Atkinson, koji je u poslednji dan relija krenuo silovito i čak se u jednom trenutku nalazio na petom mestu, jedva je završio reli posle izletanja sa staze i oštećenja zadnjeg točka. Ipak jedan bod je u njegovom kontu, i što je bitno ponovo je bolje plasiran od prvog vozača Subaru tima.

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Gigi Galli, Dani Sordo, Latvalla su vozači od kojih se očekivalo više ali su nažalost svojih navijača razočarali. Italijan je posle greške na prvom danu usporio pokušavajući da auto dovede do kraja bez oštećenja i da se što bolje pripremi za sledeći vikend u Norveškoj. To mu je i pošlo za rukom i pored kvara kočnica na Xsarai. Dani je odmah na startu pokazao da još uvek nema iskustva na ovakvoj podlozi i bukvalno se nije primećivao ceo reli. Jari-Matti Latvala je odustao pred sam kraj relija kada se na temperaturi koja je prelazila -20C zaledilo crevo na hladnjaku za ulje njegovog Focusa. Iz istog razloga Stobart team je povukao iz takmičenja i Ford Wilsona Jr.

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

U globalu bio je to još jedan reli koji je pokazao koja su to dva čoveka najbrža u ovom momentu na svetskoj reli sceni. Da je Citroen ponovo pobedio možda bi se uplašio da je pred nama jedna dosadna sezona, ovako ima nade. Ostali su želeli, jurili, ali su na kraju mnogi od njih usled vozačkih grešaka i mehaničkih kvarova u toj želji i izgoreli. Kome ova tri dana relija nije bilo dovoljno mora se strpeti samo do četvrtka kada akcija ponovo kreće. Po prvi put u WRCu, reli Norveška.

WRC Švedska - Marcus Gronholm peti put!

Swedish Rally - generalni plasman 1. Marcus Gronholm BP Ford Focus RS WRC 06 3hours 08mins 40.7secs 2. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC +00mins 53.8secs 3. Mikko Hirvonen BP Ford Focus RS WRC 06 +01mins 41.5secs 4. Henning Solberg Stobart Ford Focus WRC 06 +02mins 09.8secs 5. Daniel Carlsson OMV Kronos Citroen Xsara WRC +03mins 37.8secs 6. Toni Gardemeister MMSP Ltd Lancer WR05 +03mins 54.2secs 7. Manfred Stohl OMV Kronos Citroen Xsara WRC +05mins 12.5secs 8. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2006 +06mins 04.7secs

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Drugi reli u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata - Rally Sweden 2024, je iza nas. Najbrži je bio Esapekka Lappi u automobulu Hyundai i20 N Rally1...

123456. . .395
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46