AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar Rally 2008 - VW kompletirao tim

Dakar Rally 2008 - VW kompletirao tim

Volkswagen kreće u još jedan pokušaj osvajanja najprestižnijeg rally-raid takmičenja, Dakar relija. Vozač broj jedan tima ponovo je višestruki WRC šampion Španac Carlos Sainz od koga se sa pravom očekuje da posle dve godine "učenja" skine sa čela neprikosnoveni Mitsubishi.

Dakar Rally 2008 - VW kompletirao tim

Carlos je prošle godine osvojio pet ispita relija Dakar ali je zbog tehničkih problema na kraju stigao samo do devete pozicije. Kao i prošle godine timske kolege će mu biti Giniel de Villiers i Mark Miller dok se u VW ekipu nakon 2003-e vraća i Nemac Dieter Depping. Petog VW Race Touarega kao voziće Portugalac Carlos Sousa ali za privatni Lagos Team. Petar Janković - Automagazin

FIA IRC, Rally Russia - Borba klinaca!

FIA IRC, Rally Russia - Borba klinaca!

Glavnu reč prvog dana relija Rusija vodila su dva "klinca". Na kraju, 23-godišnji Anton Alen za volanom Abart Grande Punta S2000 je prvoplasirani. ali samo zato što je 16-godišnji Rus Evgeny Novikov odustao na predposlednjem brzincu dana zbog problema sa pritiskom ulja njegove Subaru Impreze.
WRC, Reli Nemačka - Ponovo Duval

WRC, Reli Nemačka - Ponovo Duval

Nekoliko dana nakon Duvalovog saopštenja da raskida saradnju sa First Motorsportom i Škodom krenule su glasine da će se mladi Belgijanac ponovo naći za volanom Citroen Xsarae WRC. Na kraju se ispostavilo da su vesti tačne.
FIA IRC - Panizzi na San Remo reliju!

FIA IRC - Panizzi na San Remo reliju!

Italijanski mediji su juče zvanično potvrdili da, pored Luce Rossettija, Peugeot Sport Italia za sedmi reli Intercontinental Rally Chalengea, San Remo, planira nastup još jednog 207 S2000 za čijim će volanom biti niko drugi do čuveni "Kralj asfalta", Francuz Gilles Panizzi.
FIA IRC, Rally Russia - Sola: Liči, ali nije kao Finska

FIA IRC, Rally Russia - Sola: Liči, ali nije kao Finska

Reli Rusija je zvanično krenuo sinoć u 19h30 ceremonijalnim startom u Petrogradu. Bio je velika nepoznanica za sve posade koje dolaze iz inostranstva, ali nakon reccea i shakedowna utisci se polako sabiraju. Kako vidi predstojeći reli čiji prvi brzinac kreće danas u 09h23 sa nama je podelio vozač JAS Motorsporta, Španac Dani Sola.
FIA IRC, Rally Russia - Četvrti pobednik ili...

FIA IRC, Rally Russia - Četvrti pobednik ili...

Pred nama je četvrta runda ovogodišnjeg Intercontinental Rally Challengea, Rally Russia. Od ukupno 43 posade koje su prijavljene za IRC, naravno, pobedu može uzeti samo jedna. Na prva tri relija sezone imali smo tri različita pobednika, Navarra-Safari, Vouilloz-Turska, Ressetti-Ypres. Da li ćemo imati to zadovoljstvo da vidimo četiri od četiri?
FIA ERC - Dimitar Iliev: Ovo je smešno!

FIA ERC - Dimitar Iliev: Ovo je smešno!

"Ako je moj Mitsubishi neregularan, neregularni su svi ostali Mitsubishiji na Svetu! Samo posmatram šta se radi i dobro se zabavljam." - izjavio je, na specijalno organizovanoj konferenciji za medije povodom istrage FIA, Dimitar Iliev.
Rally - Gigi Galli nastupa u TRA

Rally - Gigi Galli nastupa u TRA

Jedan od vozača koji je ove sezone morao da prekine svoj WRC program zbog nedostatka sredstava je i harizmatični Italijan Gigi Galli. Ljubitelji relija u Italiji, željni njegovog performansa, imaće tu sreću da ga posmatraju u domaćem TRA šampionatu (Trofeo Rally Asfalto).
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46