AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Japan Rally – Ko je najbrži na shakedownu?

WRC, Japan Rally – Ko je najbrži na shakedownu?

Ono što je obeležilo današnji dan nakon shakedowna je opšta konfuzija u medijima koji prate Svetski Šampionat. Svi se slažu u jednom. Najbrži je bio vozač Subarua, ali da li je to Chris Atkinson ili Petter Solberg, nije nam poznato.

WRC, Japan Rally – Ko je najbrži na shakedownu?

Ako se uzdamo u zvanični sajt relija Japan, najbrži na 1.35km dugom Obihiro testu koji je vožen i prošle a i ove godine kao superspecijal, bio je mladi Australijanac Atkinson, samo 0.1sec ispred Danija Sordoa koji je svog Citroena C4 WRC provozao samo dva kruga. Treće mesto odlazi u ruke prezadovoljnog Pettera Solberga koga je većina medija proglasila pobednikom, dok top 5 upotpunjavaju glavni pretendenti na titulu Loeb i Gronholm. Ono u čemu se svi slažu je da takmičenje počinje sutra u 7h33 po lokalnom ili 0h33 po srednjeevropskom vremenu. Vreme danas u Japanu vedro ali prohladno sa temperaturom oko 5 setepeni Celzijusa. Snega za sada nema. Petar Janković - Automagazin

WRC – Privremeni kalendar za sezonu 2008

WRC – Privremeni kalendar za sezonu 2008

Iz FIA je ovih dana izašla poslednja verzija privremenog kalendara za sledeću sezonu Šampionata Sveta u reliju. Na spisku se za sada nalazi 15 takmičenja a najnovija promena je povlačenje Australije nakon zahteva njihovog saveza za odlaganje povratka zemlje kengura u WRC do 2009-te godine.
Rally – Prezentacija Subaru Impreze WRX STi

Rally – Prezentacija Subaru Impreze WRX STi

U predvečerje relija Japan, Subaru International Technique je predstavio najnovije izdanje dugo iščekivane verzije Subaru Impreze WRX STi grupe N. Kao što smo Vas već obavestili homologacija je najavljena za početak 2008-me, a prve porudžbine već pristižu.
Rally – Budućnost Mitsubishija

Rally – Budućnost Mitsubishija

Na stranicama Automagazina već ste imali prilike da pročitate najavu premijere Mitsubishi Lancera Evo X na predstojećem reliju u Japanu. Pod specijalnim odobrenjem jubilarnu desetu evoluciju trkačkog bolida japanskog giganta prvi će “poterati” Hideaki Miyoshi kao predvozilo domaće WRC runde.
WRC – Loeb: Misija pobeda

WRC – Loeb: Misija pobeda

Pred Sebastienom Loebom je samo jedan zadatak. Predstojećeg vikenda u Japanu mora ponoviti uspeh od prošle godine i pobedom nad Marcusom Gronholmom u najgorem slučaju smanjiti prednost Finca na samo dva boda.
Rally – S2000+ zamenjuje WRC!?!

Rally – S2000+ zamenjuje WRC!?!

FIA nastavlja da zbunjuje svtsku javnost. U više navrata smo pisali o radnoj grupi Vision 2012 u čijem se programu transformacije WRC-a između ostalog pominjao razvoj WRC bolida iz platforme automobila klase S2000 i N4. Sada se govori o klasi S2000+ sa “malim” turbo punjačem.
Rally – Uskoro Toyota Auris S2000

Rally – Uskoro Toyota Auris S2000

Iz Južne Afrike dugo vremena nisu stizale informacje o napredku Toyotinog projekta novog S2000 bolida, Auris. Corolla S2000 nije “zaživela” u Evropi ali konačno lepe vesti iz Toyota Motorsport SA radionice. Homologacija Aurisa S2000 se bliži.
Rally – Prva pobeda reli automobila pogonjenog gasom!

Rally – Prva pobeda reli automobila pogonjenog gasom!

OMV CNG (Compressed Natural Gas) Raly Team i njihov vozač Beppo Harrach upisali su se u istoriju reli sporta kao prvi pobednici relija koji su nastupili sa automobilom pogonjenim na gas. Prvo mesto na Ostarrichi-Rallyeu 2007 došla je kao plod OMV-ovog pionirskog rada u razvoju trkačkih bolida na prirodni gas.
Rally – Tomaž Kaučič prelazi u Evo IX

Rally – Tomaž Kaučič prelazi u Evo IX

Ovogodišnji Šampion Slovenije u reliju, Tomaž Kaučić, na poslednjem reliju sezone nastupiće u Mitsubishi Lanceru devete evolucije zamenivši pomalo zastareli model Subaru Impreza spec C N11 sa kojim se i ovenčao titulom.
FIA ERC, Rally d’Antibes – Simon šampion Evrope

FIA ERC, Rally d’Antibes – Simon šampion Evrope

Po drugi put u svojoj karijeri, Jean-Joseph Simon postaje Šampion Evrope. Nakon uspeha od pre tri godine “matori” Francuz je ovogodišnji deficit u konjskim snagama nadoknadio iskustvom i konstantnim partijama što je na kraju rezultiralo pobedom nad mnogo jačim bolidima.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46