AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Hrvatska – Šebalj Šampion Hrvatske

Rally Hrvatska – Šebalj Šampion Hrvatske

Posada Juraj Šebalj – Toni Klinc je ove sezone pored Šampionata Hrvatske nastupala i u Šampionatu Evrope. Zbog toga su propustili dva relija domaćeg prvenstva ali su ipak na kraju bili blizu osvajanja duple krune. Na žalost po hrvatsku posadu Kaučič je bio brži za samo 3sec i ove godine se moraju zadovoljiti “samo” titulom Šampiona Hrvatske.

Rally Hrvatska – Šebalj Šampion Hrvatske

”Krajnjim rezultatom sam zadovoljan, ali propustio sam dobru šansu za pobjedu. Prekasno sam se 'probudio', ne jutros, nego za vrijeme rallyja. Nisam imao dobar osjećaj za auto i previše sam filozofirao s gumama. Naime kiša je čitavo vrijeme visila negdje u zraku i bilo je pitanje trena hoće li pasti. Imao sam dvije kišne gume u prtljažniku i dvije intermedije na stražnjim kotačima. Uglavnom, moja glupost i moja greška jer je tijekom cijelog rallya ispalo suho. Nikako nisam mogao ući u pravi ritam. Nekoliko puta tijekom relija sam pokušao ići brže, ali danas nije išlo.I kako se bližio kraj utrke postali smo svjesni da tih 8 sekundi više nećemo moći nadoknaditi, jer smo na Šušnjevici u kontra smjeru koja mi nije nikako odgovarala izgubili skoro 6 sekundi. Tu sam bio svjestan da bi Kaučič jedino morao pogriješiti da bih mogao doći ispred njega. Kad sam konačno stavio i prave gume "stisnuo" sam i uspio nadoknaditi 5 sekundi. Na kraju je ostalo još tih 3,2 sekunde koji su bili nenadoknadivi za mene. Posljednja dva brzinca sam vozio stvarno kako treba, no bilo je prekasno. Kaučič je danas bio bolji i ja mu od srca čestitam. Pohvala ide Čibeju i Crnojeviću. Bili su jako brzi iza mene. Čibej se počeo voziti izuzetno brzo. Na obojicu će se iduće godine morati jako, jako računati u borbi za vrh. I to je odlično za naše prvenstvo. Uglavnom, prvaci smo Hrvatske i drugi u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske. Dobra, kvalitetna sezona. Ovo nam je jedna od najboljih sezona do sada.” - izjavio je Šebalj nakon relija Opatija. Petar Janković - Automagazin

WRC, Wales Rally – Suzuki oprezan

WRC, Wales Rally – Suzuki oprezan

Sebastian Lindolm je dobio precizne instrukcije za predstojeći makadamski debi Suzuki SX4 WRC bolida u Velikoj Britaniji. Nema jurnjave, nema trkanja, dovesti auto do cilja.
Rally – Rossi pobednik Monza Rally Show-a

Rally – Rossi pobednik Monza Rally Show-a

Ako mu baš ove sezone i nisu cvetale ruže u GP šampionatu, Valentino Rossi je još jednom dokazao da se lako može prekomandovati u bolide na četiri točka. Ponovivši uspeh od prošle godine Doctor je pokazao da pored velike ljubavi prema reliju u njemu “čuči” i veliki potencijal za ovu disciplinu.
WRC – Sećanje na Richarda Burnsa

WRC – Sećanje na Richarda Burnsa

Danas se navršavaju dve godine od prerane smrti WRC Šampiona za 2001-godinu, Britanca Richarda Burnsa. Sa samo 34 godine Richard je preminuo od tumora na mozgu. Njegovo ime i dalje postoji u svetu relija kroz Richard Burns Foundation.
Rally Hrvatska – Druga titula Kaučiča

Rally Hrvatska – Druga titula Kaučiča

Ovog vikenda na 18. Rally-u Istra Rivera Opatija borba za pobedu se svela samo na dva čoveka, Šebalja i Kaučiča. Slovenac je na kraju bio uspešiji za nešto više od tri sekunde i pored pobede u prvenstvu Slovenije ove sezone stigao i do titule Šampiona Otvorenog Prvenstva Hrvatske u reliju.
ERC 2008 – Kalendar takmičenja

ERC 2008 – Kalendar takmičenja

Nakon WRC-a i IRC-a iz kuće autosporta FIA stiže kalendar takmičenja za Šampionat Evrope u sezoni 2008. Velikih izmena nema, na spisku je i dalje deset takmičenja u deset evropskih zemalja. Ova godina je donela pregršt uzbuđenja, a koliko će se posada u narednoj godini boriti za titulu Šampiona Evrope saznaćemo tokom narednih meseci.
WRC – Companc se povlači?

WRC – Companc se povlači?

Mozak (i novčanik) Munchi’s Ford Rally Teama, Luis Perez Companc, najavio je zamrzavanje svoje reli karijere. Razlozi su naravno ogromni troškovi za celu sezonu takmičenja i Luisova želja da se ponovo vrati poslovnim obavezama. Po svoj prilici to ipak neće značiti i kraj celog tima.
WRC – Wilson: Šanse su nam slabe

WRC – Wilson: Šanse su nam slabe

Pred poslednji reli sezone Malcolm Wilson, boss M-Sporta, je priznao da su šanse njegovog vozača broj jedan, Marcusa Gronholma, da osvoji titulu u konkurenciji vozača minimalne. Ipak setimo se Marcusovog zemljaka Kimija Raikkonena i načina na koji je on stigao do ovogodišnje titule Šampiona u Formuli 1.
WRC, Wales Rally – Mikkelsen u Focusu ‘06

WRC, Wales Rally – Mikkelsen u Focusu ‘06

Predstojeći reli u Velikoj Britaniji može postati prekretnica u karijeri mlade supertalentovane reli zvezde Andreasa Mikkelsena. Stari Focus spec 05 “odlazi” u penziju a Norvežanin će na takmičenju startovati sa vrhunskom reli spravom Ford Focusom WRC ’06.
Rally Hrvatska – Šebalj ide na pobedu

Rally Hrvatska – Šebalj ide na pobedu

Kratak reli Opatija koji ne dopušta nikakve greške odlučiće pobednika u obe konkurencije ovogodišnjeg Šampionata Hrvatske u reliju. Pravi izazov za vozače i suvozače od kojih zahteva maksimalnu koncentraciju. Juraj Šebalj i njegov “saputnik” Toni Klinc žele pobedu koja će ih okititi duplom krunom.
BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46