AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Slovenija, Lavanttal – Kaučić vodi

Rally Slovenija, Lavanttal – Kaučić vodi

Sezona reli sporta u Sloveniji započela je juče u Austriji na poznatom Lavanttal Rally-u. Nakon prvog dana takmičenja posada Kaučič – Zorenč se nalazi na petom mestu generalnog plasmana i liderskoj poziciji u šampionatu Slovenije ali sa samo 13sec viška u odnosu na Darka Peljhana.

Rally Slovenija, Lavanttal – Kaučić vodi

Nakon četiri naporna brzinska ispita posada Avto Foto Market Racinga u servisu će pokušati što bolje da pripremi svoju staru Subaru Imprezu (i pored najave nastipa sa Evo IX) za još osam brzinaca koji ih očekuju sutra. ”Zadovoljan sam današnjim danom i pored greške na poslednjm SS-u koja nas je koštala preko pola minuta što je rezultovalo da se Peljhan opasno približi. Sutra nas čeka zanimljiva borba i nadam se da će auto izdržati.” - izjavio je Tomaž Kaučič nakon završenog prvog dana relija Lavanttal. Trenutni poredak za Šampionat Slovenije: 1. Kaučič 41.47,0 2. Peljhan +13,5 3. Rihtar +1.03,1 4. Cilenšek +1.04,7 5. Klemenčič +1.22.1 6. Humar +1.47,8 Petar Janković - Automagazin

Cross Country – Porsche na Transsyberia Rally-u

Cross Country – Porsche na Transsyberia Rally-u

Nemački proizvođač rasnih trkačkih automobila Porsche polako nalazi sve više interesa u reli sportu. Nakon sve većeg broja 911 GT3 reli verzije u šampionatima Nemačke, Francuske i Španije, Porsche se odlučio i za nastup na maratonskom Transsyberia reliju sa dva Cayenne S modela.
Rally – Proton S2000, novi detalji

Rally – Proton S2000, novi detalji

Interesovanje javnosti za S2000 bolide se ne smanjuje a upravo ta klasa je donela reli sportu ono što mu nedostaje – raznolikost proizvođača. Juče je su iz Velike Britanije pot pritiskom novinara “procurele” i prve konkretne informacije o Protonu S2000.
FIA ERC – Zbunjujuća lista prijavljenjih vozača

FIA ERC – Zbunjujuća lista prijavljenjih vozača

Za Šampionat Evrope 2008 nije bilo mnogo najava. Ipak imena kao Tlustak, Solowow, Fontana i Isik obećavala su dobru godinu. Potvrda je stigla i na zvaničnom sajtu ERC-a gde je osvanula lista sa imenima 15 posada koje ove sezone nameravaju da preuzmu nebranjenu titulu od J.J. Simona. Ipak spisak i zbunjuje.
Rally – Slovenački Evo IX na bioetanol

Rally – Slovenački Evo IX na bioetanol

Pioniri korišćenja alternativnih goriva na reli takmičenjima do sada su bili Austrijanci i Skandinavci. U sezoni 2008 priključiće im se i jedan od najvećih pretendenata na titulu Šampiona Slovenije, 38-godišnji Darko Peljhan sa Mitsubishi Lancerom Evo IX pogonjenim na bioetanol.
Rally – Stobart MG S2000

Rally – Stobart MG S2000

Već smo najavili iznenađenje godine na ostrvu i “pristup” jednog od najboljih britanskih reli vozača Marka Higginsa MG timu.Ovoga puta stiže vest da je Eddie Stobart potvrdio da će Higginsa podržati u sezoni 2008 pa je MG osvanuo u bojama Stobart Racinga, indentičnim kao Ford Focus u Šampionatu Sveta.
FIA IRC, Portugal Rally – Boje Gronholmovog Focusa

FIA IRC, Portugal Rally – Boje Gronholmovog Focusa

Mesec dana pred start relija u Portugalu glavna vest je da u “goste” dolazi Marcus Gronholm. Porugalci nisu sedeli skrštenih ruku i već je predstavljeno kako će izgledati Ford Focus WRC ’07 sa kojim će Finac otvoriti Rally de Portugal.
WRC – Conrad Rautenbach na sedmom nebu!

WRC – Conrad Rautenbach na sedmom nebu!

Prva tri relija sezone za 23-godišnjeg Južnoafrikanca su bila daleko od idealnih. Njegov talenat niko nije osporavao a na papiru dokaz ima u vidu titule Šampiona Afrike za 2007-mu, ali nešto nije išlo kako treba. Na reliju Monte Carlo odustajanje još na SS1 a onda teška blamaža na superspecijalu. Samo tri relija kasnije, booom, i četvrto mesto.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46