AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

PWRC, Acropolis Rally – Manjak sreće za Jereba

PWRC, Acropolis Rally – Manjak sreće za Jereba

Prva polovina dana obećavala je fantastičan rezultat Andreja Jereba koji je dokazao da se može nositi sa najljućom konkurencijom Production klase Šampionata Sveta. Na žalost, iako je prva polovina SS4 prošla odlično, greška koja je rezultovala okretanjem i zaglavljivanjem Impreze na mestu bez publike, donela je nenadoknadljiv zaostatak.

Jerebu ostaje za utehu treće vreme na SS3 – Psatha što je najbolji rezultat Slovenca u dosadašnjoj PWRC karijeri ali i žal za ponovo izgubljenim bodovima. Posada Jereb/Kacin ostatak dana je odvozila mirno bez rizika u cilju da stigne do kraja samog takmičenja. ”Žao mi je što sam izgubio prepodnevno mesto u prvih pet zbog malog incidenta. Ako izostavimo izgubljene minute, izuzetno sam zadovoljan današnjim nastupom. Ostvario sam najbolji plasman na brzinskom ispitu u dosadašnjim nastupima za Šampionat Sveta. Ostaje mi da sa gorkim ukusom u ustima odvozim preostale dve trećine relija.” - izjavio je na kraju prvog dana Andrej Jereb. Petar Janković - Automagazin

WRC, Acropolis Rally – Citroen najbolji u zemlji Bogova

WRC, Acropolis Rally – Citroen najbolji u zemlji Bogova

Nešto više od četiri kilometra superspecijala, koji je vožen kao poslednji brzinski ispit dana, uništilo je sav trud Fordovih vozača prvog dana relija Acropolis u Grčkoj. Izgubivši oko 60 sekundi zbog slomljrnog vešanja Latvala i Hirvonen su pali su pozicije zbog kojih će sutra morati istinski da “zapnu” ako žele da se domognu bar jednog mesta na podijumu.
WRC, Acropolis Rally – Shakedown

WRC, Acropolis Rally – Shakedown

Ono što je obeležilo današnji dan i shakedown u Grčkoj je najbolje vreme Danija Sordoa u Citroenu i izletanje Jari-Matti Latvale u Fordu. Mladi Finac je kako sam ističe precenio jednu krivinu i otklizao sa staze. Nakon provere sigurnosne opreme i zamene oštećenih zadnjih vrata Latvala je spreman za početak pravog takmičenja.
Rally Slovenija, Velenje – Humaru broj 13

Rally Slovenija, Velenje – Humaru broj 13

Sa brojem trinaest na vratima, vozač Target Motorsporta, Alex Humar će sa svojim novim Citroenom C2R2 Max na predstojećem reliju Velenje u Sloveniji pokušati prvenstveno da pobedi u klasi a zatim i da pomrsi račune jačim mašinama.
WRC – Subaru 2009-te sa dva tima?

WRC – Subaru 2009-te sa dva tima?

Uz već mnogobrojne Fordove i rastući broj Citroena u WRC-u, Subaru WRT nakon predstavljanja novog modela Impreze S14 planira da naredne sezone u šampionat uvede i svoj B tim, bar po rečima Davida Richardsa koje prenosi britanski Autosport.
PWRC, Acropolis Rally – Jereb, razgovor pred Argentinu

PWRC, Acropolis Rally – Jereb, razgovor pred Argentinu

Andrej Jereb i njegov dugogodišnji “saputnik” Miran Kacin već su u Atini gde se pripremaju za svoj osmi nastup u karijeri u okviru Production klase Šampionata Sveta. Ovoga puta nas Andrej u kratkom razgovoru upoznaje sa iskušenjima koji su pred njim narednog vikenda.
Rally Bugarska – Novi tim Jasena Popova

Rally Bugarska – Novi tim Jasena Popova

Od 30-tog maja i starta relija Hebros, jedan od najatraktivnijih i najbržih reli pilota u Bugarskoj, Jasen Popov, nastupa za novosnovani M-Tel Rally Team. Jedna od najjačih telekomunikacionih kompanija na teritoriji Bugarske odlučila je da pored fudbala (FK Levski) preko potrebnu finansijsku podršku pruži i bugarskom reli sportu.
Rally Slovenija, Maribor Rally – Najava

Rally Slovenija, Maribor Rally – Najava

Početkom jula, tačnije u terminu 4. -5. jula, ekipa DTD Kaučič će po šesti put organizovati Maribor Rally, takmičenje koje je osim Šampionata Slovenije uvršćeno u kalendare Mitropa Cup-a, CEZ-a i šampionata susedne Hrvatske. Organizatori sa pravom očekuju preko 100 posada na startu.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46